Tom Staal stapt op bij PowNed: "Het is kleuter tv!"

Geen categoriemei 21 2016, 18:00
Tom Staal, één van de bekendste verslaggevers van PowNed, is helemaal klaar met zijn werkgever. Of, beter gezegd: met zijn ex-werkgever.
Op Facebook laat hij weten dat hij zijn roze microfoon aan de wilgen hangt. De emmer die de druppel deed overlopen? Zijn bazen wilden graag dat hij een item met politici zou maken over de trui van premier Rutte bij de toppers. Je weet wel: dat glinsterende, belachelijke ding. (En de trui was ook lelijk)

"Het is kleuter tv zonder ook maar een enkel doel."

De verslaggever werkte al enige tijd voor PowNed, maar was al gefrustreerd door andere zaken. Zo vindt hij dat PowNed hem niet of nauwelijks gebruikte: hij werkte slechts één dag per week voor ze en zelfs op die ene dag had hij vaak niets te doen.

"Soms had ik werk, vaak zat ik een dag niets te doen. reemd genoeg ben ik de afgelopen vijf weken één keer ingezet en dat was toen ik toch al voor ze in Turkije bij Ebru Umar zat."

Voor de rest kreeg Tom steeds te horen dat hij niets hoefde te doen. Natuurlijk kon hij de dag wél gewoon in rekening brengen. PowNed is immers een subsidiespons eersteklas:

"Dat is een keer leuk, want je factureert gewoon het volledige bedrag. Een tweede keer kun je ook nog hebben, maar daarna wordt het vervelend. Je wilt aan de slag, wat maken."

En toen kreeg hij dus de opdracht om iets te doen met de glittertrui van ome Mark:

"Toen was het klaar voor me. Ik heb Powned laten weten dat ik klaar ben met deze kleuter-tv, want dat is het helaas geworden bij Powned, het is kleuter-tv zonder ook maar een enkel doel. Ik hou van humor en harde journalistiek, maar het moet wel ergens over gaan."

Het meest merkwaardige aan dit verhaal? Tom wist toch net als iedereen dat het bij PowNed nooit ergens om zou gaan toen hij voor ze begon te werken? Daar is die omroep vanaf dag één eerlijk over geweest. Hoe kan hij daar nou verbaasd over zijn?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten