Twee Britse moslims opgepakt wegens het voorbereiden van terroristische aanslagen

Geen categoriejun 05 2015, 15:00
De twee werden ingerekend voor ze in actie konden komen.
Het Britse ITV News bericht dat twee Britse moslims gearresteerd zijn omdat ze voorbereidingen troffen voor het plegen van aanslagen. Mohammed Rehman (24 jaar oud) en Sana Ahmed Khan (23 jaar oud) waren van plan om de aanslagen te plegen in Groot-Brittannië zelf.
The pair were detained on Thursday 28 May by officers from the West Midlands Counter Terrorism Unit in a joint, intelligence-led operation with the South East Counter Terrorism Unit.
Officers say the action taken was pre-planned and they assessed that the pair did not pose any imminent threat to the UK.
Het is niet de eerste keer (en het zal ook niet de laatste keer zijn) dat radicale moslims woonachtig in het Westen worden opgepakt omdat ze hun extremistische denkbeelden graag in de praktijk wilden brengen. Critici van het immigratie- en integratiebeleid van Westerse landen zeggen al decennialang dat er een groot immigratieprobleem is. Zo bleek uit onderzoek van professor Koopmans eerder al dat een significant gedeelte van de Nederlandse moslims (65%) de regels in de Koran belangrijker vindt dan de Nederlandse wet. Wij legden toen uit:
Het verschil tussen de koran en de sharia zit ‘m in het feit dat veel onderdelen van de sharia zijn uitgewerkt buiten de koran om, maar ook in de koran staan geen prettige dingen. Denk bijvoorbeeld aan zweepslagen.
Ook in Amerika zijn er de afgelopen maanden verschillende moslimextremisten opgepakt die van plan waren om aanslagen te plegen. Zo berichtte TIME op 2 april van dit jaar dat twee vrouwen die zichzelf 'burgers van de Islamitische Staat' (oftewel: het radicale kalifaat van ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi) noemden plannen smeden om bommen te doen afgaan in Amerika. Op 20 april werden vervolgens zes moslims uit de stad Minnesota opgepakt omdat ze wilden afreizen naar het door ISIS-bezette gedeelte van Syrië.
Een maand geleden berichtte de International Business Times dat meer dan 6.000 Europese moslims er wél in zijn geslaagd om zich aan te sluiten bij ISIS.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten