Twee kleine kinderen zijn dagenlang vermist in het bos. Je zult nooit geloven wie hen uiteindelijk redt

Twee kleine kinderen zijn dagenlang vermist in het bos. Je zult nooit geloven wie hen uiteindelijk redt

Echt de beste vriend van de mens.

Het is de grootste angst van iedere ouder: Ontdekken dat je twee jonge kinderen zijn verdwenen. Dat is precies wat er gebeurde met dit gezin. Hannah (7) en haar vierjarige broertje Matthew waren verdwenen als sneeuw voor de zon. Nergens in hun kleine dorpje waren ze te vinden, en ook de hond van het gezin was nergens te bekennen.

Toen de kinderen zelfs 's nachts nog niet thuis waren, werd een massale reddingsactie op touw gezet. Politie uit de hele regio zochten samen met vrijwilligers het grote bos door dat aan het dorp grenst. Met hondenteams, nachtkijkers en zelfs helikopters wordt de hele nacht doorgezocht naar de twee. Helaas komen ze de jonge kinderen niet op het spoor, en iedereen vreest het ergste... Hoe langer de kinderen wegblijven, hoe groter de angst wordt dat er iets vreselijks met ze is gebeurd.

Het zoeken gaat de hele nacht door. Ook wanneer het licht wordt, stopt de zoekactie niet. Maar zelfs de volgende dag bij schemering zijn de vermiste kinderen nog niet terug. De reddingswerkers staan bijna op het punt om hun zoekpogingen op te geven, maar dan...

Even plotseling als ze verdwenen waren, zijn de kinderen opeens weer terug. Wat bleek? Ze waren gaan wandelen met de hond, en waren samen met de viervoeter het bos ingelopen. Ze liepen steeds verder en verder, tot ze totaal verdwaald waren. Wanhopig besloten Matthew en Hannah om te gaan slapen bij een beschutte plek onder een telefoonmast.

De volgende dag wisten ze niet wat ze moesten doen. Toen merkten ze dat hun hond steeds één richting opliep. Op hoop van zegen vertrouwden ze op hun huisdier om de weg terug te vinden. Dat ging niet zomaar, omdat ze echt al een heel eind weg waren. Maar uiteindelijk leidde de hond hen weer terug naar huis.

tumblr_lxafszE9kS1qg3pt2o1_400-2

Natuurlijk was iedereen – vooral hun ouders – dolblij dat Matthew en Hannah eindelijk weer terug waren. Dankzij hun lieve hond veranderde een vreselijke nachtmerrie in een droom. Echt de beste vriend van de mens!

Lees meer over:
kinderen honden Bos vermist

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties