Tweede Kamer: Volkswagen moet miljoenen euro's belastingvoordeel terugbetalen

Geen categorienov 05 2015, 17:13
Een kamermeerderheid is het eens met het voorstel van GroenLinks.
Een meerderheid van de partijen in de Tweede Kamer vindt dat Volkswagen onterecht verkregen belastingvoordelen moet terugbetalen aan de overheid. Auto's van de Volkwagengroep, waartoe ook Audi, Skoda en Seat behoren, kregen belastingvoordelen op basis van hun lage CO2-uitstoot. Deze week bleek echter dat er is gesjoemeld met de CO2-metingen van de voertuigen en dat die belastingvoordelen dus niet terecht waren. Eerder werd al bekend dat Volkwagenauto's stikstofmetingen hadden misleid.
Liesbeth van Tongeren, kamerlid voor GroenLinks, vindt dat Volkswagen miljoenen moet terugbetalen aan de overheid:

Er zijn nu drie verliezers: de automobilist zonder die schone zuinige auto, de overheid die belastinggeld weggooide, en het milieu

Coalitiepartij VVD is van mening dat eerst alle feiten op een rij moeten worden gezet. Of de Kamer daarmee wacht, is nog maar de vraag. Een meerderheid van de partijen steunt het voorstel van GroenLinks om Volkswagen de rekening te presenteren van de valse CO2-metingen. CDA-kamerlid Martijn van Helvert vergelijkt het Duitse autoconcern met burgers die onterecht uitkeringen ontvangen – in dat geval krijgen zij ook een envelop met een naheffing in de bus. Wat hem betreft, moet bij Volkswagen hetzelfde gebeuren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten