Tweede ontmoeting Trump en Kim Jong-un eind februari!

Geen categoriefeb 09 2019, 9:00
Zojuist maakte president Trump bekend dat er een tweede ontmoeting zal plaatsvinden met Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Dit keer is het aan Vietnam in de stad Hanoi om de ontmoeting te faciliteren. Deze zal plaatsvinden op 27 en 28 februari. Dat meldt NU.nl.
De tweede afspraak tussen de twee komt niet zomaar uit de lucht vallen. Trump's ambtenaren hebben volgens hemzelf een 'zeer productieve bijeenkomst' gehad.
Trump kondigt dit soort nieuws natuurlijk voornamelijk via Twitter aan en het staat dan ook stijf van de typische hyperbolen die we van hem gewend zijn. Zo gaan ze in Vietnam 'de vrede dichterbij brengen' en zou Noord-Korea wel eens een 'economische supermacht kunnen worden' onder Kim's leiderschap.
Dit lijkt me, zelfs voor Trump, een béétje overdreven. Trump is bij tijden echter ook hilarisch en zegt over Kim en zijn land dit:

"Noord-Korea wordt een ander soort raket, namelijk een economische."

Duidelijk een referentie naar z'n eigen beledigingen van een tijd terug waar hij Kim Jong-un nog 'Rocketman' noemde! We zullen zien of Kim het ook zo weet te waarderen.
Inhoudelijk is er echter nog niets bekend over eventuele vervolgstappen wat betreft denuclearisering van Noord-Korea. Zeker nu de VS uit het kernwapenverdrag met Rusland is gestapt, is dat eerder een argument voor Kim om z'n wapens te behouden dan een argument voor Trump om Kim z'n wapens op te laten geven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten