Tweets bewijzen voor de zoveelste keer: Amerika-correspondenten RTL en NOS liegen en bedriegen over Trump

Geen categorieapr 08 2019, 9:00
Je wordt er zo moe van.
Gisteren werd bekend dat de minister van Binnenlandse Veiligheidsdienst van de VS vertrekt. Dat kan gebeuren. Minister Kirstjen Nielsen was behoorlijk streng op dat gebied, en had er tijdens haar dienstjaren weinig moeite mee om 'het kwade gezicht' te zijn van Trumps regering -- degene die regelmatig onder vuur werd genomen door de linkse media omdat ze Trumps verkiezingsbeloftes op immigratiegebied zowaar probeerde uit te voeren. Volgens conservatieve media heeft ze haar ontslag ingediend omdat ze het niet eens is met Trumps beslissing om een nóg strenger immigratiebeleid (en dan met name op asielgebied) te implementeren.
Afijn. Het meest interessante aan haar opstappen is hoe linkse Nederlandse Amerika-correspondenten ermee omgaan. Hier is Erik Mouthaan van RTL:
https://twitter.com/erikmouthaanRTL/status/1115116955130847233
Wat Erikje er niet bij vertelt is dat het "scheiden van ouders en kinderen aan de grens" óók gebeurde toen Barack Obama president was. Je zou denken dat zoiets toch wel van belang is, maar nee, wat hem betreft is Nielsen het gezicht van dat beleid. Geen enkele Amerikaan die daar aan denkt als hij Nielsens naam hoort, maar hé... Erik moet toch wat negatiefs over haar te melden hebben he.
Uiteindelijk zette Erol (lees verder, geen typo) zijn gebrek aan transparantie enigszins recht, maar dat gebeurde alleen nadat ik hem erop aansprak:
https://twitter.com/erikmouthaanRTL/status/1115129559995834368
Vervolgens had meneer de euvele moed om te stellen dat hij daar voorheen een reportage over maakte... wat bewijst dat hij héél kritisch was over Obama. Let wel: in de beschrijving van de video staat "een tik op de vingers voor Obama..." Juist. Het scheiden van kinderen en ouders is dus VRESELIJK VERSCHRIKKELIJK OHNEEWATERG als het gebeurde onder Trump, maar toen het gebeurde onder Obama was het niet meer dan een "tik op de vingers" waard. Oké dan.
https://twitter.com/erikmouthaanRTL/status/1115130062850932736
En dan is Arjen van der Horst er nog. Volgens Nielsen én conservatieve media besloot ze zélf om de handdoek in de ring te gooien. Maar wat impliceert de NOS-correspondent? Juist, dat ze ontslagen is door Trump.
https://twitter.com/arjenUSA/status/1115027496100085760
Het merkwaardige is dat ze dit nieuws gewoon op objectieve, eerlijke wijze kunnen brengen, zonder dat het meteen Trump presenteert als een neutrale, vriendelijke, milde man. Maar blijkbaar is het echte verhaal toch wat te soft voor ze. Want Trump moet zwarter dan zwart gemaakt worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten