Twitter-CEO slaat toe! Politieke advertenties in de ban gedaan

Geen categorieokt 31 2019, 8:00
Dat wordt even wennen voor de heren politici, en politieke partijen, die graag actief zijn op Twitter. Het sociale netwerk heeft namelijk besloten om vaarwel te zeggen tegen politieke advertenties.
De grote boosdoener is ene Jack Dorsey. Hij vindt het namelijk erg zielig dat rijke politici veel geld kunnen uitgeven en daarmee een grote doelgroep kunnen bereiken, dan minder gefortuneerde politici. Snik, snik! Volgens de Twitter-CEO moet je gewoon veel volgers hebben of vaak worden geretweet. En dus moeten politieke advertenties maar helemaal worden verbannen.

“Online advertenties zijn uiterst effectief voor commerciële partijen, maar bij politieke onderwerpen komt er een groot risico bij kijken", schrijft Dorsey in een bericht. "Deze advertenties worden gebruikt om stemmen te winnen en de levens van miljoenen mensen te beïnvloeden.”

Deze advertenties worden gebruikt om stemmen te winnen. Is dat niet het doel van iedere politicus die een goed resultaat wil neerzetten bij de aankomende verkiezingen? Mogen politici nog wel zelf kiezen in welke vorm ze hun boodschap onder de mensen willen brengen? Het antwoord op die vraag lijkt negatief te zijn.
Tevens is Dorsey van mening dat de advertenties levens van miljoenen mensen beïnvloeden. Zou het bij deze CEO in z’n hoofd kunnen opkomen dat deze ‘miljoenen levens’ ook heel goed voor zichzelf kunnen nadenken en zich niet zo laten meeslepen in de waan van de dag? Nee dus.
Maar de aap dreigt pas echt uit de mouw te komen op het moment dat de naam van Donald Trump valt, zo is te lezen op RTL Nieuws.

“De maatregel komt pakweg een jaar voor de volgende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Twitter ligt sinds de vorige verkiezingen onder een vergrootglas, omdat het sociale netwerk een effectief communicatiemiddel is voor president Donald Trump.”

Dus omdat iemand met een ‘verkeerde mening’, Donald Trump in dit geval, veel gebruik maakt van Twitter, ligt het sociale netwerk ineens onder vuur? En als Barack Obama, Hillary Clinton, Jesse Klaver en Rob Jetten hiervan gebruik maken? Deugt Twitter dan ineens wel?
Eén ding is zeker: Trump zal er niet slechter door slapen. Keep on dreaming!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten