Zoek dekking! Roeptoetergroepering Kick Out Zwarte Piet gaat weer demonstreren

Geen categorieokt 31 2019, 9:00
Er gaat tegenwoordig geen sinterklaasfeest meer voorbij die wordt verpest door een stel drammerige roeptoeters. Ze duwen liever hun eigen mening door onze strot, dan dat ze ons gewoon laten genieten van onze tradities. De KOZP-gekkies vormen daarop geen uitzondering.
De klaagzieke demonstranten pakken het groots aan. Ze gaan namelijk zoveel mogelijk lokale intochten verpesten waar ‘geen of een onduidelijke verandering plaatsvindt naar een feest zonder Zwarte Piet’. Er staan nu al zo’n twaalf gemeenten op de planning.
Eerder ontstonden er zelfs rellen naar aanleiding van de aanwezigheid van Kick Out Zwarte Piet. Voor Jerry Afriyie, de voorman van deze beroepsdemonstranten, is dat geen reden om dit jaar thuis op de bank te blijven zitten, zo zegt hij in NRC.

“De suggestie deze steden te mijden om provocatie en veiligheidsrisico's te voorkomen, wijst Afriyie van de hand. „Geweld moet ons niet ervan weerhouden het juiste te doen.”, zegt hij. „Bovendien zouden we dan bijna nergens meer kunnen demonstreren.””

Zullen deze onnozele kornuiten ooit eens begrijpen dat hun acties als een rode lap op een stier werkt en een averechts effect hebben? Ben bang van niet.
Er wordt dus ook dit jaar weer politiek bedreven over de ruggen van kinderen, die enkel en alleen willen genieten van het sinterklaasfeest. Hoorn, Alkmaar, Heerhugowaard, Leeuwarden, Eindhoven, Groningen, Den Haag, Den Bosch, Dordrecht, Almere, Nijmegen en Willemstad: wees gewaarschuwd!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten