Uitslag best geteste cv-ketel uit de testresultaten van de Consumentenbond 2018/2019

Uitslag best geteste cv-ketel uit de testresultaten van de Consumentenbond 2018/2019

De Consumentenbond zorgt jaarlijks voor onafhankelijke testresultaten van ruim 2000 producten en diensten. In de categorie ‘woning & huishouden’ komt jaarlijks ook de cv-ketel aan bod. Er zijn ruim 30 cv-ketels getest. Het is bekend hoe energiezuinig ketels zijn, en de snelheid waarmee warm water wordt geleverd. De levensduur en betrouwbaarheid wordt getest via een testpanel. Benieuwd naar de beste cv-ketel volgens de consument? De ketel die het hoogste warmwatercomfort en rendement levert, en daarnaast óók nog eens super betrouwbaar is? Lees dan snel verder.

Welke elementen worden getest?

In cv-ketel land zijn er een aantal bekende A-merken zoals Intergas, ATAG, Vaillant en Remeha. In de test worden cv-combiketels van al deze merken meegenomen, stuk voor stuk hoogrendementsketels. Toch blijkt uit de resultaten dat er wel degelijk grote verschillen te zien zijn in bijvoorbeeld zuinigheid en wachttijd. De volgende elementen worden meegenomen in de jaarlijkse test: Energiezuinigheid (hoe goed kan de ketel een opgewarmd huis warm houden in een lage stand, wat gebeurt er tijdens het verwarmen van kraanwater en wat is er te zien in de diverse standen). Comfortabel warm water (warm water wordt beoordeeld op temperatuur, hoeveelheid, stabiliteit en snelheid). Betrouwbaarheid (is een goedkopere ketel per definitie slecht? Zeker niet. Ze testen betrouwbaarheid, tevredenheid en levensduur). Prijs-kwaliteitsverhouding en Duurzaam stroomverbruik.

De winnaar

Met een score van 7,9 op de beoordeelde punten is de Intergas Xtreme 36 CW5 als winnaar uit de test gekomen. Deze Intergas ketel was niet het aller stilste, maar scoorde wel zeer goed als het ging om energiezuinigheid en het branden op een laag pitje. Met stip op 1, de terechte winnaar.

Extra tips bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel

Een nieuwe cv-ketel kopen, waar let je nog meer op? Uiteraard is dit afhankelijk van je wensen en woonsituatie. Denk hierbij aan de keuze tussen een solo of een combi ketel. Hoeveel vermogen heeft de ketel nodig? Kies je een moderne hr-ketel die energiezuiniger is of niet? Let er ook op dat de aanschaf van een kale cv-ketel uiteindelijk niet hete complete kostenplaatje is. Bereken ook onderhouds- en installatiekosten. De aanschaf van een nieuwe cv-ketel is een grote investering. Neem dus alle punten in overweging en laat je vooral vooraf goed informeren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Consumentenbond Cv-ketel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer