Filmpje! CDA-chef Pieter Heerma veegt vloer aan met rellende Öztürk: "DENK verziekt het publieke debat"

Geen categoriemei 25 2019, 21:00
Vanwege de grote bewegelijkheid van de politiek deze week zouden we het bijna vergeten: het CDA heeft een nieuwe fractievoorzitter! Pieter Heerma volgt Sybrand van Haersma Buma op, die nu burgemeester wordt van Leeuwarden. Uitgesproken is Heerma sowieso. Volgens hem 'verziekt een partij als DENK het debat'.
De woorden van de CDA'er zijn geen verassing, maar het is goed dat het hoge woord er uit is. De afgelopen maanden hebben we DENK zien escaleren en haalden ze alles uit de kast om hun ambtsgenoten in de zeik te zetten. Denk aan de acties van Selçuk Öztürk waarmee hij PVV'er Machiel de Graaf uit de tent lokte, maar ook de intimidaties via filmpjes op het internet waarover de Tweede Kamer vrijwel unaniem was dat DENK 'normen overschreed'.
Behalve aandacht voor het fenomeen DENK ging Pieter Heerma ook in op zijn verkiezing als fractievoorzitter. Zo zou hij 'op de biechtstoel' hebben gezeten. Dat klinkt natuurlijk erg spannend! Andere kandidaten namen ook plaats op deze bijzondere stoel en na een vragensessie met verder onbekende personen werd Heerma verkozen tot fractievoorzitter. Welke vragen er werden gesteld werd niet vermeld, maar reken er maar op dat er pittige vragen ter tafel kwamen.
Heerma volgt Buma op die nu burgemeester van Leeuwarden wordt. Het is de verwachting dat hij niet als lijsttrekker gaat fungeren, maar als zogenaamde 'tussenpaus' om orde op zaken te stellen en de partij organisatorisch op de rail te krijgen. Gezien de peilingen kan de partij ook zeker wel wat vers bloed gebruiken. Succes, Pieter!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten