Tweede Kamer wil einde aan intimiderende DENK-filmpjes: ‘normen overschreden!’

De Turks-Nederlandse partij DENK zet zichzelf steeds verder af van andere partijen in de Tweede Kamer! Zelfs in zo’n mate dat diverse fracties laten weten de ‘intimiderende DENK-filmpjes op sociale media’ spuugzat te zijn! De partij publiceert online namelijk video’s waarin zij Turks-Nederlandse volksvertegenwoordigers wegzetten als ‘verraders van de Turks-Nederlandse gemeenschap’! 

De oproep van de Kamerleden werd opmerkelijk genoeg ook gesteund door de voorzitter van de Kamer, Khadija Arib. Dat doet ze niet vaak, zo stelt de Telegraaf en dus moet er écht iets aan de hand zijn.

Volgens de Kamerleden van CDA, GroenLinks, VVD, PvdA, D66 en SP worden de Turks-Nederlandse Kamerleden door DENK op de hak genomen en aangevallen ‘primair op basis van hun afkomst en niet hun standpunten’. De slachtoffers, die niet zijn aangesloten bij DENK, ontvangen als reactie hierop haatmails, intimidaties en bedreigingen van burgers.

Onder meer Dilan Yesilgöz (VVD) en Zihni Özdil (GroenLinks) hebben bedreigingen ontvangen nadat ze figureerden in DENK-propagandamateriaal. Volgens Harry van der Molen (CDA) moet de Turkse fractie het zich aantrekken en moet ‘het parlement het juiste voorbeeld geven’ en vindt de confessioneel tevens dat ‘de parlementaire normen worden overschreven’.

DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk reageerde zoals gebruikelijk en trok de zoveelste slachtofferkaart uit zijn lange mouw uit Ankara. Hij zou ‘onterecht in de hoek worden gezet’. Wat een grap! Klagen past hierin echt niet en hij komt goed weg met de incidenten, immers wordt hij wel in de hoek gezet maar blijft de ezelskap voorlopig achterwege.

Tevens haalde Öztürk oude koeien uit de sloot: ‘als er één Kamerlid wordt bedreigd dan wel ik!’ Daarmee verwees hij naar het fittie met Machiel de Graaf (PVV). En die ‘bedreiging’ kwam niet zomaar uit de lucht vallen.

En inderdaad: als je niet op de standpunten reageert, maar wel op de persoon speelt dan kan het uit de hand lopen. Af en toe moet het kunnen, maar als het een patroon wordt en leidt tot intimidaties, dan is het feest voorbij. En bij DENK lijkt het een patroon te worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. HendrikJan

  Het grote probleem is niet Denk, maar het aanwezig zijn in Nederland, van personen die wel in Nederland verblijven, maar zich niet tot Nederland voelen worden aangetrokken, maar tot het land waar zij ook een paspoort van bezitten.

  1. Adriaan

   Precies @HendrikJan, je raakt de spijker op zijn kop. DENK-sympathisanten hebben een totaal andere agenda. Het is goed dat de Kamer nu een streep trekt. Een parallelle samenleving is niet te tolereren in Nederland.

   1. HendrikJan

    @Adriaan.
    Ik geloof niets van die streep.
    Allemaal flink doenerij voor het grote publiek.
    Maar de werkelijkheid is anders, er gebeurt niets.
    De omvolking gaat gestaag door, het is gewoon de jaren tellen.
    Het zij zo.

  2. B. Pascal

   Het grote probleem is de mentaliteit van de Oosterse volken onder de islam, de decadentie onder hun islam. Waarom hebben ze toch allemaal een dictator nodig? Omdat de islam niets minder is dan anarchie. Hun nepparlementen zijn vol met mensen die traineren en schreeuwende simpele zielen.

   De tweede en eerste kamer moeten een resolutie aannemen. Trainerende en schreeuwende simpele zielen worden uit de politiek geweerd. Daar zijn zeker normen tegenover te stellen.

 2. Arie B

  De knutsel knip en plak werkjes van Denk zijn bewust eenzijdig neergezet. Dat verschilt qua vorm niet heel veel van de NPO die zorgt dat ze niet hoeven te knippen en te plakken door hun gasten selectief te kiezen.

 3. NoDoubt

  Het grote probleem is DENK want die volgt de Koran. De Koran schildert het leven van Mohammed en is 35% haat en omdat de hoofdstukken 2, 3, 8 en 9 het meest rechtsgeldig is (wat vreemd is dat Allah dus zijn eigen Koran telkens moet herschrijven) waar in dus alleen maar haat staat. Zo is ook de IS die leeft naar de Koran. Velen hebben al gewaarschuwd over de Koran, de Hadith en de Sira waarin alle ‘anderen’moeten worden gezuiverd op grond van de 3 fasen van Jihad. We zitten in de 2e fase en bij 11 a 15 % is NL Totalitair islam. Zie de ontwikkelingen van Turkije vanaf 1900. Van 24% christenen naar 0,03%. Alleen al in NL staan meer moskeeën dan kerken in in heel Turkije en deze worden steeds meer gezuiverd.

  1. B. Pascal

   Allah is zo machtig dat hij allemaal mensen nodig heeft om met geweld en traineren zijn macht tonen. Duidelijk kenmerk der valse religie.!

  2. markw

   Als je zegt 1900 reken je dan niet alle staten als Griekenland, macadonie, Bosnië en Servië enzo mee? Zij waren grotendeels christelijk geloof ik.

   Volgens mij bezitten ze destijds een stuk meer land in Europa voor 1900 dan ze daarna deden

  3. Lelygattet

   @NoDoubt, Denk is waar Satty altijd mee schermt, een facistische, rassistische Turken partij onder toezicht van Überstormbahnfurer Herr Erdogan, de Alles Hatende Islam , verkondigt en preekt, onder het mom van een politieke partij, net zo rassistische als de CP, dus gewoon verbieden.

 4. Lugar

  Laat ze alstublieft lekker doorgaan met die piepshows, dat is prima want dan kunnen we allemaal zien wat islam betekent.

 5. m.van.rosmalen

  Een einde aan heel die Kutpartij zou beter zijn

 6. Gekko

  Laten we niet vergeten: Het is de PvdA die Denk gebaard heeft.
  Denk gaat niet meer weg, daarvoor lopen er al te veel Turken in ons land.
  Maar de PvdA moet toch naar 0 zetels terug gebracht kunnen worden.

  Alternatieven genoeg:

  De arbeider kan naar de SP.
  De serieuze ambtenaar kan naar FvD (de maffe ambtenaar zal wel naar D66 overstappen).
  En de carrièrejager kan zijn geluk proberen bij Code Oranje.

 7. Vrijedenkert

  De problemen omtrend integratie in deze maatschappij stapelen zich in hoog tempo op!

  Leraar onterecht geschorst door graatloze directie om een al dan niet gezegde mening over religie. Omgekeerde wereld en leraar moet in eigen land blijkbaar integreren…

  Door Pegida rotzooi gedumpt met beledigende tekst bij zeer verdachte moskee men schreeuwt moord en brand is een volgens hun aanslag, actie keur ik af maar salafist van Doorn roept 1 miljoen gelovigen op te mobiliseren, duidelijk opruiing en intimidatie van staat en volk.

  AIVD waarschuwd voor school met banden met terroristen en indoctrinatie van kinderen en burgemeester eist sluiting, school blijft doodleuk open en volgens vele othodoxe en salafistische gelovigen in dit land pure onzin en discriminatie.

  Op Urk vallen 100 autochtone jongeren woning binnen van gezin met migratie achtergrond en bedreiging en geweld, politie arresteert enkele verdachten , actie keur ik af en daders aanpakken maar vanuit het gehele land komen gelijk massaal oproepen tot geweld van grote groepen jongeren met migratie achtergrond om Urk maar even met de grond gelijk te maken.

  DENK een politieke partij met een grote migratie aanhang heeft in het verleden al gebruik gemaakt van trollen en bedient zich nu van onfrisse praktijken en maakt gebruik van framing, plak en knipwerk video’s specifiek gericht op enkele kamerleden en met een heel duidelijk doel geplaatst in social-media en kamerleden krijgen vervolgens massaal intimiderende verwensingen en zelfs bedreigingen binnen!
  Kamer neemt motie aan en DENK schreeuwt gelijk discriminatie.

  De multiculturele samenleving in een notedop, het pamperen is mislukt! Ik vrees dat de problemen vanaf nu alleen maar gaan toenemen…

 8. Pescador

  Denk helemaal verbieden is de enige oplossing

  1. Lelygattet

   Tijd voor burger initiatief, stemmen vergaren en Wilders een motie in laten dienen om Denk te verbieden.

 9. Koos sssss

  Het OM heeft Wilders voor heel wat minder voor de rechter gesleept.

  Vrouwe Justitia in Nederland heeft haar blinddoek afgeworpen en weegt met 2 maten.
  Haar totale afwezigheid rondom de strapatsen van Denk toont maar weer glashard aan, dat het OM je reinste partijpolitiek bedrijft.

 10. DeBruijn

  @Satty waarom hoor ik je over deze partij niet praten over fascisme, deze mensen zijn het bij uitstek.

  1. Lugar

   #negeren

 11. hansjagt

  DENK IS AL JARENLANG EEN RAMP M.B.T. ONZE NEDERLANDSE DEMOCRATIE, wij kunnen het echt niet genoeg herhalen, het blijkt maar weer dat deze 3 jongetjes intimiderende filmpjes maken en deze jochies DENKEN nog steeds dat ze op de goede weg zitten. Het is toch te gek, dat die kereltjes nog steeds in een totaal andere cultuur leven, maar die rampjes leven al jarenlang in NEDERLAND, WAARSCHIJNLIJK AL DIE JAREN ONDER EEN STEEN GELEEFD, vandaar hun A-SOCIALE EN PRIMITIEVE GEDRAG. Bijna de gehele 2e kamer, zien het liefst dat de jongetjes uit de 2e kamer verdwijnen, DOORDAT het het grootste gedeelte van DE DENK achterban absoluut niet meer op DENK ( DE 3 RAMPJES) zullen stemmen

 12. DeBruijn

  Ik juich het toe dat mensen met een migratieachtergrond meedoen in de samenleving en zal het niet laten hen te complimenteren en te steunen als ik kan. Maar Denk import de onverdraagzaamheid uit het land van herkomst en vindt het prima om mensen belachelijk te maken, uit te schelden en te demoniseren. En zijn achterban vindt het heel normaal om mensen te bedreigen, want het zijn landverraders. De enige landverraders zijn de mensen die hun belangen niet in Nederland liggen.

  Ik vind vaak dat Wilders te ver gaat, maar Denk gaat nog een stapje verder.

  Jammer dat Satty Denk hier niet beticht van fascisme en FvD wel.

 13. Duckday

  Waarom komt er niet eens een verbod op deze haatzaaiers Voor een moter club maakt men gelijk een nieuw wetje om het te verbieden Krijg toch de indruk dat de desbetreffende personen een volle broek hebben van angst

 14. hansjagt

  DENK IS AL JARENLANG EEN RAMP M.B.T ONZE NEDERLANDSE DEMOCRATIE, ik blijf het herhalen, totdat denk geen zetel meer OVERHOUD, M.B.T. DE 2E KAMER VERKIEZINGEN.
  hoop dat het A-SOCIALE EN PRIMITIEVE GEDRAG, nog schofteriger word.

 15. F.C. Labrouste

  Ik ben het eens met deze oproep. DENK hanteert inderdaad een platte agressieve stijl die Kamerleden onwaardig is.
  De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat aan de andere zijde van het populistische spectrum ook vaak grenzen worden overschreden. Zo was de tweet van baudet met de Godwin ‘Ich habe es gewusst’ een tragisch dieptepunt en de fysieke bedreigingen door De Graaf, nota bene in de Tweede Kamer, evenzeer ver over de schreef.
  Laten we ook hopen dat het onbetamelijke campagnefilmpje van de SP over ‘Hans Brusselmans’ niet het nieuwe normaal wordt.

  We moeten dus meer in het algemeen constateren dat populisten de fatsoensnormen vaak iet in acht nemen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.