image11

Uitvaartverzekering kiezen? Hier let je op

Geen categoriejan 23 2019, 10:20
Door de lage spaarrente kiezen steeds meer Nederlanders voor een uitvaartverzekering. Nabestaanden hoeven op die manier geen geld uit de erfenis of hun eigen vermogen te gebruiken om de uitvaart van hun overleden dierbare te bekostigen.

Wikken en wegen

Op die vraag is geen eenvoudig antwoord te geven. Het hangt vooral af van je wensen en voorkeuren. Het is daarom raadzaam om vooraf een checklist te maken van zaken die je graag zou willen meeverzekeren. Op die manier heb je een goed idee van het kostenplaatje.
Vervolgens loont het om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Niet alleen op premie, maar juist ook op de voorwaarden, zoals hoogte van de uitkering, premielooptijd en soort verzekering. Niet iedere verzekeraar keert namelijk op dezelfde manier uit na overlijden.
Als je een baby verwacht of al jonge kinderen hebt, is het ook interessant om te kijken in hoeverre minderjarigen zijn meeverzekerd. Dit kan per uitvaartverzekeraar namelijk verschillen.

Indexatie

Veel mensen kiezen er voor om de uitvaartverzekering te indexeren. Daarmee groeit de waarde van de polis mee met gemiddelde kosten van een uitvaart. Door de indexeren zorg je er dus voor dat de verzekering waardevast blijft en er voldoende financiële middelen vrijkomen na overlijden.
Indexeren betekent echter ook dat de premie meestijgt met de waarde van de verzekering. Het is belangrijk om hier al rekening mee te houden bij het afsluiten van de polis. Hiervoor kun je kijken op Uitvaartverzekering.nl.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten