Politie Friesland voorspelde de toekomst en versperde anti-KOZP'ers de weg, intocht daarom goed verlopen

Politie Friesland voorspelde de toekomst en versperde anti-KOZP'ers de weg, intocht daarom goed verlopen

Het is een unicum in de geschiedenis maar het is toch écht gebeurd: de Politie Zaailand (Friesland) heeft zojuist een aantal personen in de openbare ruimte de weg versperd zodat zij niet naar een plein konden lopen waar anti-Zwarte Pietenclub KOZP actie voerde. Het is uniek dat de politie de toekomst zo goed kan voorspellen. Volgens de politie waren de personen onderweg naar KOZP en hadden zij "verkeerde intenties".

Nabij het Zaailand in Leeuwarden werden mensen vandaag tegengehouden zodat zij niet naar 'een plein' konden wandelen, aldus de Politie in Friesland. Volgens de politie zou het om vermeende anti-KOZP'ers gaan, die uit waren op ruzie met de aanwezige anti-Zwarte Pieten demonstranten.

Natuurlijk zullen we nooit weten of de situatie was geëscaleerd wanneer de personen niet de weg was versperd door de aanwezige ordediensten, maar de politie schijnt met gegronde vermoedens te hebben gehandeld en heeft de escalatie bij het kinderfeest dankzij de tijdelijke versperring voorkomen. Goed werk dus, van de politie!

De politie trachtte verder de situatie zo rustig mogelijk te laten verlopen door de KOZP demonstratie te isoleren van de overige gasten van de Sinterklaasintocht. Daarvoor gebruikte de politie soms wel wat opmerkelijke methoden, zoals volgens het Twitteraccount van Sven Groter2, "het verwijderen van foto's gemaakt van KOZP-demonstranten van de telefoons van passanten".

Je kunt zoiets natuurlijk heel erg vinden -agenten die willen dat je een foto van KOZP'ers verwijdert, maar dankzij deze opmerkelijke methode werd wel mooi voorkomen dat de mafklappers van KOZP nog meer media-aandacht krijgen dan zij verdienen. Kortom: de politie handelde bijzonder doeltreffend vandaag.

Lees meer over:
Zwarte Piet KOZP Leeuwarden

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties