Teleurgesteld Kick Out Zwarte Piet vraagt Rutte om gesprek ‘want hij heeft geweld tegen KOZP niet veroordeeld’

De Sinterklaasintocht is kennelijk het uitgelezen moment om extra zielig te gaan doen. Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft Rutte via een petitie gevraagd om een gesprek. Rutte heeft het geweld tijdens het KOZP-congres namelijk niet veroordeeld en dat doet héél erg zeer.

Vanmiddag zal KOZP ‘op symbolische wijze’ een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Het geweld bij het KOZP-congres, waar natuurlijk exact tijdens de Sinterklaasintocht nog eens bij moet worden stilgestaan voor extra tranentrekkerij, moet toch echt door premier Rutte worden veroordeeld. Zonder die veroordeling lijkt het namelijk alsof Rutte het impliciet goedkeurt en daar worden KOZP-activisten onzeker van en nog huileriger als normaal. KOZP-woordvoerder Mitchell Esajas laat zich van z’n extreemste kant zien en zegt:

“Door geweld niet expliciet af te wijzen, wordt het impliciet goedgekeurd. Dat is een gevaarlijke tendens.”

Donder toch een eind op, hypocriet. Rutte heeft geweld altijd afgekeurd, helemaal wanneer het democratische beginselen in gevaar zou kunnen brengen. Wat hier gebeurt is pure aandachttrekkerij (en alle middelen zijn kennelijk toegestaan).

Op deze manier wordt maar weer eens pijnlijk duidelijk dat KOZP totaal geen zin heeft in een open en eerlijke discussie. Het gaat ze er puur om hun gelijk te halen en de manier waarop doet er niet echt toe. Als je als KOZP slachtoffer bent dan melk je dat zoveel mogelijk uit. Ben je dat niet dan doe je maar alsof, ook geen probleem! En als je dader bent verdiende het slachtoffer eigenlijk wat hem toe is gekomen. Dat is de KOZP-strategie en dat is precies waar men zo zat van wordt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Mark Rutte is verplicht om met KOZP in gesprek te gaan en hun een schadevergoeding aan te bieden voor het verschrikkelijke on onacceptabele geweld die gepleegd werd tegenover KOZP. Ik krijg hier echt tranen in de ogen van

  1. Isengrijn

   Anne Sophe Schillersdorf:

   “…Ik krijg hier echt tranen in de ogen van…”

   Jankende antifa, ik kijk er niet van op.

  2. Tman

   soppig:
   Maak een pauze, je stoma zak is vol, de 30 l stront moet eruit!

  3. Ego-non-solus

   Anne, een topreactie! Meermalen dagelijks probleem je een reactie te geven met een zo hoog mogelijk irritatiegehalte. Want de daarop volgende reacties vullen je verder lege leven. Vandaag is je stelling wat kinderlijk maar verder écht leuk gevonden. En dan nog zo’n sensitieve uitsmijter (“tranen in je ogen”).

   Nou, mijn medeleven heb je hoor.

  4. Lampje

   Frau Schillersdorf was machen Sie in de Niederlände? Rutte is niets verplicht en zeker niet tegenover dat zootje schorem van KOZP. Een paar terug probeerden de moffen ook al de dienst uit te maken in Nederland en nu een zootje zwartjoekels, rot op!

   1. Lampje

    Uiteraard een paar JAAR terug.

    1. Heinz

     U bent niet erg helder. KOZP ageert juist tegen het misbruik van de zwarte Piet als schertsfiguur. Waar komen die zwartjoekels in beeld die de dienst willen uitmaken?

     1. Vlaswiek

      Koester Onze Zwarte Piet, niets mis mee inderdaad.

  5. Scaldis

   Een schadevergoeding heeft die bende zeker verdiend! Voor elk bendelid een kusje van mevrouw Schilferkopf lijkt mij ruim voldoende.

   1. Top

    Het is een ”vent”! Vroeger genaamd Sletlana. Niet meer dan een onrendabele. Elke week te vinden bij de soos of voedselbank.

 2. Isengrijn

  Mitchell Esajas:

  “…Door geweld niet expliciet af te wijzen, wordt het impliciet goedgekeurd. Dat is een gevaarlijke tendens…”

  Juist, Mitchell! Woohoo!
  Black power!!!

  🙂

  1. Ron

   Beetje raar dit.
   Black power uitspreken is een krachtterm en is goed.
   White power uitspreken is racisme en slecht.

   Het begint duidelijk te worden wie de racisten zijn en discriminatie hanteren.

   1. Isengrijn

    Ron,
    Even tussen ons, iedereen hanteert discriminatie… links, rechts, arm, rijk lang en dun, iedereen discrimineert. Het is heel gewoon. 😉

    Door ertegen in te gaan, houdt men zichzelf alleen maar voor de gek.
    😉

    1. Ron

     Dat begrijp ik wel maar een deel van de bevolking niet.
     Ik benadruk alleen de 2 maten.

 3. Wesley Benbow

  Het is in elk geval geweldloos, maar dat is gebruikelijk bij KOZP.

 4. Jack Flash

  KOTZP en Rutte samen in een ijzeren kooi zetten en langzaam in het water laten zakken.
  Twee vliegen in een klap.

  1. Wesley Benbow

   Zieke man.

   1. Top

    ‘Zieke man’? Ik dacht toch echt, dat, het je vader was/is, toen hij dronken je moeder verkrachte en waaruit jij later gekropen ben. Geestesziekten, worden namelijk genetisch door gegeven.
    Blablabla Blaaskaak. #Viezerik.

 5. Wesley Benbow

  Het lijkt me wel onvermijdelijk dat Rutte zich een keer helder uitspreekt tegen Zwarte Piet. Het beschadigt onze internationale reputatie.

  1. Top

   Blablabla Blaaskaak.# Viezerik!

  2. Isengrijn

   Hoe dan Wesley? Door een figuur zoals Verene Shepherd?
   Nee, weinig beschadigingen voor onze internationale reputatie hoor.
   Sterker nog, zij zet zich compleet voor aap(no pun intended).

  3. ikweetwatikwil

   Het beschadigt jouw reputatie Wesley. Niet die van de Nederlander. En Rutte? Die zal zich daar NIET over uitspreken . De politiek heeft hier niets mee te maken.

   1. Wesley Benbow

    In Canada is de premier in opspraak gekomen omdat hij zich in zijn jonge jaren zwart schminkte.
    Rutte zou dat even tot zich moeten laten doordringen.

    1. Isengrijn

     Rutte lacht zich suf om deze situatie.
     Hij heeft wel belangrijkere zaken te regelen.

 6. Original NL

  Het lijkt me wel onvermijdelijk dat Rutte opdonderd… Hij heeft onze internationale reputatie beschadigt en nl tot het lachertje van de wereld gemaakt!

  1. Vlaswiek

   “Het lijkt me wel onvermijdelijk dat Rutte opdonderd…”

   Gaat binnenkort gebeuren, kwestie van tijd.

 7. crimson1960

  Net zoals vroeger met de krakers een ouderwetse knokploeg op afsturen. Werkt echt wel hoor zijn ze gelijk genezen. Kozpxlmr idioten.

 8. van Urk

  KOZP wil Rutte erbij gaan trekken om er weer een politieke discussie van te gaan maken. De politiek is daar duidelijk in dat het niet wil gaan bemoeien met de aanpassing van een kinderfeest. Maar met aso,s die het feest willen bederven daar heeft Rutte wel een schurft aan. Dat geld dus ook voor het aso gedrag onder de anti-pieten.

 9. Drollevanger

  Onze regering hoeft geen gesprekken te voeren met personen uit het verre Ghana, het land vanwaaruit 150 jaar geleden nog door de Ashanti slaven werden verhandeld. Daar hebben de voormalige slavenhandelaren boter op hun hoofd.
  Ik vraag me ook af of die Ghanezen door het deugende deel van onze bevolking uit de Middellandse zee zijn gevist of dat ze zelf zijn komen zwemmen.
  Ook vraag ik me af hoe deze figuren aan hun enorme minderwaardigheids complex zijn gekomen. Dit soort complexen komt blijkbaar alleen bij negers bovendrijven. Ik heb nog nooit een Chinees of Tamil horen klagen over zijn huidskleur.

 10. Bolkestein

  Even wat over de gewelddadige kerfstok van Mitchell Esajas

  h**ps://pbs.twimg.com/media/EI40IvhWsAA00Tx?format=jpg&name=medium

 11. Bolkestein

  Extreemlinkse activist Michael van Zeijl veroordeeld voor bedreigen Sinterklaas

  Week voorwaardelijke celstraf en een boete van 500 euro

  Door: Redactie , 15:22, 24 september 2019

  Michael van Zeijl, de 38-jarige anti-Zwarte Pietactivist die via Facebook dreigementen uitte tegen (de vertolker van) Sinterklaas, is veroordeeld tot een week voorwaardelijk celstraf en een boete van 500 euro. De man had in oktober 2018 twee afbeeldingen bewerkt en voorzien van dreigende teksten. De rechtbank in Alkmaar stelt dat hij met één van deze afbeeldingen te ver is gegaan, omdat die opgevat kan worden als doodsbedreiging. Het ging in zijn ogen om satire en vrijheid van meningsuiting, maar volgens de rechtbank gaat dat in dit geval niet op.

  De gewraakte afbeelding is een bewerking van een bekende foto van president John F. Kennedy, vlak voordat een scherpschutter hem doodde. Het hoofd van de president is vervangen door het hoofd van Sinterklaas, waarbij de tekst is geplaatst: “Voor alle fragiele kolonisten is er deze versie zonder kinderen”. Hij verwees daarmee naar een bericht dat hij een jaar eerder op social media had gezet met de boodschap: “Zit niks anders op. We moeten een prijs op het hoofd van Sinterklaas zetten. Dubbele prijs als het tijdens de nationale intocht is zodat alle kinderen er getuige van zijn, zelfs massaal onder zijn hersenen en botsplinters bedekt zitten?”

  Aan de voorwaardelijke celstraf is een proeftijd van twee jaar gekoppeld.

 12. Stopperspil

  Ze hebben het wel hoog in de bol bij KOZP. In de eerste plaats moet nog altijd duidelijk worden hoe ernstig het geweld was. De bron hiervoor is KOZP zelf. Waarom hebben ze geen bewijzen verzameld door domweg een paar mobieltjes in de lucht te houden. Het wordt tijd dat de politie met een uitgebreide verklaring komt over het gebeuren. Verder vond hun vergadering plaats in een oud vervallen schoolgebouw waar sinds een paar jaar de extreemlinkse Antifa huist. En de lui van Antifa zijn nooit zuinig met geweld. Het zou mij niet verbazen als die “aanval” hevig is opgeblazen om te profiteren van de vaak gebruikte slachtofferrol.

  1. Wesley Benbow

   De politie vond het geweld ernstig genoeg om de daders een paar dagen vast te houden. De schade aan gebouw en auto’s was ook voor iedereen zichtbaar.

   1. Stopperspil

    @mezzadra. Een paar raampjes stuk in een afbraakgebouw en de achterruit van een auto kapot. Allemaal “bewijzen” die KOZP zelf bekend heeft gemaakt. Zij spraken ook over een massale aanval en vuurwerk. Daarom ben ik zo benieuwd naar wat de politie heeft gevonden na het onderzoek en de ondervraging van de gearresteerde mensen. Dat het tot dusver wat dit betreft doodstil blijft geeft mij te denken.

    1. Wesley Benbow

     Het was voor de politie kennelijk ernstig genoeg om de daders een paar dagen vast te houden. Dat zou je aan het denken kunnen zetten.

     1. Stopperspil

      @mezzadra. We zullen zien.

     2. Blitzkrieg

      Wesley Benbow : Dat het motief can de dader nog niet bekent is ook.

   2. Rechtsaf

    Ped* wesley is zo bezig om dit groepje uit de wind te houden niet nor-maal meer gewoon, weet wat wesley lekker moet doen met zijn politiek correcte gezuig? gewoon optieven hier…

    1. Wesley Benbow

     Filter.

     Dom figuur.

 13. tailgunner

  Lijkt me niet. Dan geef je die zwakzinnigen nog bestaansrecht ook. Straks denken ze dat ze nog wat te vertellen of te betekenen hebben in dit land. Het zijn eigenlijk gewoon trollen…en trollen moet je?….Negeren!

 14. Vrijedenkert

  KOZP-gespuis kan gewoon overleggen met eigen afvalcontainer of toilet en die doospoelen!

 15. Wesley Benbow

  Het buitenland kijkt hoofdschuddend toe.

  ht*ps://www.reuters.com/article/us-netherlands-black-pete/black-pete-protests-planned-as-dutch-children-hail-st-nicholas-idUSKBN1XQ0CY

 16. logisch denken2

  Een handje vol mafklappers met krankzinnige ideeen over een karikatuur en een kinderfeest hebben jaarlijks het hele land in hun greep en worden nog gesubsidieerd ook.

  Dat kan alleen maar in de bananen republiek Nederland !

 17. Jv

  Een volgende keer, dat geheid weer komt, andere maatregelen nemen tegen KOZP!
  De politie is kennelijk door de burgermeester en staat dusdanig geïnformeerd dat alle voorstanders van Zwarte Piet ( wat dus al tig jaren het originele feest Sint en Zwarte piet feest was) de toegang tot de intochten ontzegt moest worden!
  Alleen de KOPZ die als doel heeft het Sint en piet feest compleet kapot te maken, krijgen dus van die smerige stinkende linkse lapzwansen van burgermeesters en raadsleden de volledige steun om hun taal uit te voeren.
  Een volgende keer gewoon wat van die ijzeren staafjes, waar je van de rubberen bullets in kunt stoppen, meenemen en die lui van KOZP op afstand te verstaan geven dat het genoeg geweest is.

  1. Wesley Benbow

   Volgend jaar is het aantal steden waar Zwarte Piet nog bestaat alweer gehalveerd.
   KOZP wordt met het jaar irrelevanter.

   1. Stopperspil

    @Mezzadra. De peiling van EenVandaag van deze week onder 76.000 deelnemers had als uitkomst dat 71 procent van de Nederlanders de voorkeur geeft aan de echte Zwarte Piet. Dat is een stijging ten opzichte van een jaar eerder. Dat het lijkt of de roetveegpieten aan populariteit winnen komt uitsluitend omdat de NOS het alleenrecht claimt op een landelijk Sinterklaasjournaal en de landelijke intocht. Leuk om te weten dat een paar jaar geleden onder druk van de NOS in Gouda ook andersoortige pieten moesten meedoe. Dat werd dus de belachelijke stroopwafelpiet. Dit jaar waren bij de intocht in Gouda uitsluitend Zwarte Pieten te zien. Hiermee is bewezen dat Hilversum wat dit betreft volledig de dienst uitmaakt. Het zou prachtig zijn als volgend jaar geen enkele plaats met de NOS in zee zou gaan. Dan maar geen nationale namaak-intocht en in plaats daarvan door het land heen vele intochten met echte Zwarte Pieten.

    1. Wesley Benbow

     @ Stopperspil,

     Heel veel mensen vinden het niet leuk dat Zwarte Piet verdwijnt, zoals ze het ook niet leuk vinden dat de maximumsnelheid omlaag moet. Dat is wat deze peilingen weergeven.
     De meeste mensen hebben er echter wel begrip voor en accepteren de verandering. Die verandering vindt ook feitelijk plaats – steeds meer steden en dorpen schaffen Zwarte Piet af en volgend jaar zullen dat er weer meer zijn dan dit jaar.

     Zo liggen de feiten, mooier kan ik het niet maken.

   2. Rechtsaf

    “Volgend jaar is het aantal steden waar Zwarte Piet nog bestaat alweer gehalveerd.”

    Helemaal niet natuurlijk, sterker nog, steeds meer Nederlanders, inmiddels ruim 90%, vindt zwarte piet prima..

 18. tailgunner

  Ik geef mijn DDS zetel ook terug. Ik ben trollen hier zat, maar eigenlijk ben ik de figuren die erop reageren nog veel meer zat. Zúlk dom volk heb ik op nog geen enkel forum meegemaakt, applaus voor jezelf. Sommige figuren reageren zelfs op iemand die zich als wijf voordoet(!)…dan ben je toch wel écht simpel.

  Of ze snappen niet wat een trol is, óf ze hebben de onhebbelijke neiging om iets neer te plempen zodat ze het gevoel hebben te bestaan op dat grote Internet en denken dat iedereen voor ze applaudisseert na zo’n snedige opmerking naar een trol. Tja, of ze moeten thuis gewoon hun bek houden. Geen idee wat ze drijft, maar ik ben klaar met dat puberale gedrag.

  De redactie interesseert het blijkbaar geen ruk en geeft daarom geen enkele moer om zijn lezers en zijn commenters. Dat kan, maar haal dan ook die banner maar weg waarin je om een donatie durft te vragen…Wat dat betreft is de redactie dan ook geen haar beter dan een megalomane Bert Brussen met borderline.

  1. Original NL

   Quote…Ik ben trollen hier zat, maar eigenlijk ben ik de figuren die erop reageren nog veel meer zat……
   Ik voel met u mee staartschutter !!

   1. tailgunner

    Dank Original NL, we treffen elkaar vast nog wel eens op een ander forum.
    Ga u goed!

  2. Vlaswiek

   @tailgunner: Prachtig betoog, een reactie naar m’n hart. Helaas is het niet anders.

   Het DDS-systeem voorziet in de behoefte van de aandoenlijke en zijn gevolg, er is geen kruid tegen gewassen zolang DDS dit tolereert. Ik citeer het huisreglement: “Maar één ding weet ik wel: dwarsliggers zijn het zuurdesem van iedere discussie.

   Dit wetende, kun je vijf dingen doen:

   – in discussie gaan
   – in reacties afzeiken
   – niet reageren door negeren
   – weggaan
   – schri͘pt gebruiken

   Dat laatste wordt kennelijk niet prettig gevonden want het woord ‘scri͘pt’ komt sinds kort niet meer door het censuurfilter. Ik heb voor het laatste gekozen omdat ik de aandoenlijke en zijn soort meer dan zat ben. Het enige dat daarnaast nog helpt is niet voeren, niet op ingaan en volledig negeren. Wanneer je dat niet wilt, doet of volhoudt blijft de aandoenlijke hier gewoon doorgaan met ‘zuurdesemmen’, maar dat vindt DDS eigenlijk wel prima, denk ik.

   En ik vind het eigenlijk ook wel prima! Jij hebt namelijk gelijk, iedereen die op de aandoenlijk reageert houdt hem in leven, en dat is precies waar de schoen knelt.

   Ik heb er in elk geval geen last meer van!

   🙂

   1. tailgunner

    @Vlaswiek
    Nou, de allerlaatste reactie dan van mij hier wegens je goede woorden, je uitleg en advies. Ik kies voor optie 4 en ik stop ook het volgen van DDS. Anders blijf ik mij ergeren. Dank Vlaswiek!

   2. logisch denken2

    zet die stront-vlek graag op zijn nummer , helaas steunt de redactie dat ongedierte ook nog eens. Dat vind ik dan wel weer storend

  3. musicmaniac

   Dat een figuur onder diverse nicknamen de boel mag verpesten op deze site is niet te begrijpen. Mezzadra a.k.a. Wesley Benbow a.k.a Anne Sophe Schillersdorf en EU-kok met zijn diverse aliassen lopen deze site te verzieken met stompzinnig gezuig en uitdagingen waar helaas niets aan wordt gedaan. Dit haalt de waarde van deze site enorm naar beneden, waardoor de serieuzere personen het veld verlaten. Jammer om afscheid te moeten nemen van mensen die wel een hogere IQ hebben, waardoor deze site zal afdalen naar het niveau van dom linkse racisten en fascisten.

 19. PBW62

  Beste ASS, traantjes al uit de ogen?

  Als we het dan toch over onacceptabel geweld hebben. Volgens mij zijn onze anders gekleurde “medelanders” (voor mij zijn het geen Nederlanders) vaker betrokken bij geweldsdelicten dan de gemiddelde Nederlander. We zullen bij deze lieden ook eens schadevergoeding gaan eisen, geld gaan we dan gebruiken voor repatriëring van deze “medelanders” naar het land van herkomst.
  Het wordt tijd dat er in dit land een wat meer rechtse wind gaat waaien! Kunnen we misschien eens schoon schip maken en ons druk gaan maken om zaken die er echt toe doen voor Nederland.
  Allen die van oorsprong hier niet thuis horen, hun ideologieën opdringen, zitten te zeiken en te mouwen over racisme, onze cultuur, verrekken om hier te werken, economisch vluchteling zijn enz enz moeten gewoon gedwongen vertrekken.
  Deze regering moet eens stoppen met sinterklaas spelen voor dit soort lui. En nee, ik ben geen racist, elke buitenlander die zich heeft aangepast aan het leven in mijn vaderland en dit land respecteert en het waardeert mag van mij blijven en is voor mij een Nederlander!

  Succes verder samen met je vrienden van KOZP

 20. Bes Tolen

  Illegalen dienen te worden uitgezet ook al zijn ze, ten onrechte dus, van de Nederlandse nationaliteit voorzien. Daar draait het hier om: eigen land moeten zij daar opbouwen. Dat is wat de politiek dient te doen: terug met die lui.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.