Teleurgesteld Kick Out Zwarte Piet vraagt Rutte om gesprek 'want hij heeft geweld tegen KOZP niet veroordeeld'

Geen categorienov 16 2019, 12:00
De Sinterklaasintocht is kennelijk het uitgelezen moment om extra zielig te gaan doen. Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft Rutte via een petitie gevraagd om een gesprek. Rutte heeft het geweld tijdens het KOZP-congres namelijk niet veroordeeld en dat doet héél erg zeer.
Vanmiddag zal KOZP 'op symbolische wijze' een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Het geweld bij het KOZP-congres, waar natuurlijk exact tijdens de Sinterklaasintocht nog eens bij moet worden stilgestaan voor extra tranentrekkerij, moet toch echt door premier Rutte worden veroordeeld. Zonder die veroordeling lijkt het namelijk alsof Rutte het impliciet goedkeurt en daar worden KOZP-activisten onzeker van en nog huileriger als normaal. KOZP-woordvoerder Mitchell Esajas laat zich van z'n extreemste kant zien en zegt:

"Door geweld niet expliciet af te wijzen, wordt het impliciet goedgekeurd. Dat is een gevaarlijke tendens."

Donder toch een eind op, hypocriet. Rutte heeft geweld altijd afgekeurd, helemaal wanneer het democratische beginselen in gevaar zou kunnen brengen. Wat hier gebeurt is pure aandachttrekkerij (en alle middelen zijn kennelijk toegestaan).
Op deze manier wordt maar weer eens pijnlijk duidelijk dat KOZP totaal geen zin heeft in een open en eerlijke discussie. Het gaat ze er puur om hun gelijk te halen en de manier waarop doet er niet echt toe. Als je als KOZP slachtoffer bent dan melk je dat zoveel mogelijk uit. Ben je dat niet dan doe je maar alsof, ook geen probleem! En als je dader bent verdiende het slachtoffer eigenlijk wat hem toe is gekomen. Dat is de KOZP-strategie en dat is precies waar men zo zat van wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten