shutterstock 1241287636

Rustige intocht, toch Pegida-voorman en andere demonstranten aangehouden in Apeldoorn

Geen categorienov 16 2019, 13:00
De Sint is nog maar net gearriveerd of er zijn al weer demonstranten opgepakt. Één van de demonstranten, Pegida-voorman Edwin Wagensveld, is meegenomen door de politie op het moment dat hij journalisten te woord wilde staan.
Pegida zou eigenlijk gaan demonstreren in Eindhoven maar 'wilde het feest voor de kinderen niet verpesten'. Eerder zeiden zij dat ze alleen op zouden komen draven als Kick Out Zwarte Piet de boel zou komen verstieren. Die hadden afgezegd en dus zei Pegida ook maar af. Maar wie dacht dat je dan vandaag niets meer van Pegida zou horen, heeft het dus goed mis. Edwin Wagensveld dook ineens als Pegida-Piet op in Apeldoorn. Nog voor hij een interview kon geven nam de politie hem mee. Hij wilde namelijk niet in het aangegeven demonstranten vak gaan staan.
Vooralsnog lijkt er verder niet veel aan de hand te zijn vandaag. Gisteravond werden er wat lui van De Grauwe Eeuw uit voorzorg opgepakt en het meest spraakmakende tot nu toe gebeurde vanochtend in Den Haag. De intochten lopen (op moment van schrijven althans) voorspoedig. Eindhoven lijkt daarmee exemplarisch. Weinig voorstanders van Zwarte Piet, weinig tegenstanders, veel politie en een lage opkomst. Men lijkt (in Eindhoven in ieder geval) wat moe van de Zwarte Pieten-discussie en het feestje lijkt erdoor verpest, of in ieder geval flink aangetast. Is de rek er een beetje uit?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten