Universitaire docenten zijn het zat! Gaan massaal aangifte doen tegen overwerken

Geen categoriedec 09 2019, 12:00
Dat het rommelt binnen het onderwijs is nogal een understatement, wanneer de onderwijzers of de middelbare school docenten niet staken of demonstreren dan zijn het docenten van het hoger onderwijs wel. Ook zij moeten niks hebben van het vele overwerken en de enorme werkdruk. Zij gaan daarom massaal aangifte doen!
De actie groep WOinActie gaat massaal aangifte doen bij de arbeidsinspectie, dit omdat de werkdruk te groot is en het overwerken niet meer van normale proporties is.
https://twitter.com/WOinactie/status/1203937738753499137?ref_src=twsrc%5Etfw
De actiegroep gaat dus door met staken/protesteren/aangifte doen tot de beloofde één miljard euro eindelijk wordt gegeven.
Al jaren rommelt het binnen het academische onderwijs, structurele tekorten en problemen zorgen voor een gigantische verloedering van ons academisch onderwijs. De kwaliteit van het onderwijs neemt rap af omdat docenten begraven zijn onder een hoop werk, vaak ook nog secundair papierwerk wat niet direct te maken heeft met het lesgeven zelf.
Er komen steeds meer studenten, maar een toename van docenten? Ho maar! De doorgeslagen stapelcultuur in Nederland is nu niet meer zo leuk voor al die docenten die haast stikken in het overwerken.
Met de aangiftes hopen zij een duidelijk signaal af te geven. Er moet structureel meer geld naar het WO, want dit kan niet langer zo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten