Vaccinatiebewijs gaat werkelijkheid worden volgens viroloog Van Ranst: 'Bedrijven kunnen dit gaan eisen van je!'

Vaccinatiebewijs gaat werkelijkheid worden volgens viroloog Van Ranst: 'Bedrijven kunnen dit gaan eisen van je!'

Marc Van Ranst bij Op1. Bron: Screenshot NPO.

Volgens viroloog Marc van Ranst gaat de keuze om je wel of niet te vaccineren een impact hebben op je leven. Het zou namelijk goed kunnen dat bedrijven zoals vliegtuigmaatschappijen gaan eisen dat je een vaccinatiebewijs laat zien om aan boord te komen.

Volgens de viroloog is het niet eerlijk als bedrijven nu al onderscheid gaan maken tussen wel of niet gevaccineerde mensen. Maar, zo stelt hij, wanneer iedereen de kans heeft gehad om zich te laten vaccineren mogen ze dit wel gaan doen. Hij acht de kans dat dit de realiteit wordt zeer groot.

„Als iedereen de kans heeft gehad, dan is het iets anders. Dan mogen landen of vliegtuigmaatschappijen wat mij betreft best zeggen: zonder vaccinatiebewijs kom je er niet in. Beslissingen hebben gevolgen, dat is zo met elke keuze in ons leven.”

Waardoor een grote angst van veel critici dus werkelijkheid zou gaan kunnen worden. Veel critici kijken wantrouwend naar het huidige coronabeleid. Zij zien een overheid die zich steeds meer macht toe-eigent. Een vaccinatiebewijs zou het toppunt zijn: de samenleving zou werkelijk in tweeën worden gesplitst. Zij die zich wel hebben ingeënt en zij die dat niet deden. Als bedrijven hierop gaan discrimineren/selecteren stevenen we echt af op een verschrikkelijk toekomstbeeld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties