Valse bommelding Breda gaat dader duizenden euro's kosten

Valse bommelding Breda gaat dader duizenden euro's kosten

De valse bommelding van gisteravond in Breda heeft de NS tienduizenden euro's gekost. Dit willen zij nu gaan verhalen op de dader. Zo meldt het AD.

De valse bommelding op het station in Breda heeft ervoor gezorgd dat het station zo'n twee uur lang niet begaanbaar was. Iedereen op dat station ervoer op z'n minst ongemak en waarschijnlijk een vorm van flinke spanning!

Voor de NS is het zo dat iedereen die langer dan een half uur vertraging oploopt, zijn geld deels terug kan krijgen van NS. Hoeveel het de NS precies heeft gekost en wat mogelijke andere schade is geweest door die bommelding, is niet bekend. Een woordvoerder van de NS laat in ieder geval weten dat zij alle schade willen gaan verhalen op de dader. De dader is echter óók nog niet bekend. De schade zal in ieder geval bestaan uit terugbetalingen en de extra personeelskosten die er moesten worden gemaakt.

Voor een groot deel zal dit wel gewoon een grote mond vanuit de NS zijn. De kans is namelijk gering dat de dader zulke bedragen ooit zal kunnen gaan betalen. Toch is het een goed initiatief en hoop ik voor de NS dat de dader mooi lang mag blijven betalen voor z'n onnozele actie die talloze mensen heeft benadeeld.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties