Van Aartsen trekt samen op met GroenLinks om krakers te beschermen

Geen categorieapr 05 2018, 14:00
Schandalig.
Het krakerscollectief We Are Here heeft tijdens Pasen maar liefst twaalf panden gekraakt in Amsterdam-Oost. Deze organisatie bestaat uit uitgeprocudeerde nepvluchtelingen wiens verzoek voor een verblijfsvergunning niet is ingewilligd. Krakers moet je altijd hard aanpakken, maar in dit specifieke geval geldt dat natuurlijk des te meer. Die mensen horen niet eens in Nederland te zijn.
Forum voor Democratie en de Amsterdamse afdeling van de VVD vinden dat ook. Helaas denken de grootste partij van de hoofdstad, GroenLinks, en waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen daar heel anders over:

Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) stuurde een brief aan de gemeenteraad, waarin staat dat de ‘wens om barmhartigheid te betrachten jegens deze kwetsbare groep’ het college van burgemeester en wethouders ‘aan het hart gaat’. Dat college (D66, SP en VVD) gaat huiseigenaren dan ook vragen hun verzoek tot ontruiming van gekraakte panden ‘voor onbepaalde tijd op te schorten’. Dat meldt De Telegraaf woensdag...

De oppositie reageert verontwaardigd. Forum voor Democratie-voorzitter Annabel Nanninga vindt het ‘een totaal verkeerd gebaar’ om ‘deze misdaad’ te belonen met dagopvang of door gemeentelijk vastgoed beschikbaar te stellen. ‘Kraken stopt als je het kraakverbod handhaaft,’ zegt zij. De Amsterdamse tak van FvD noemt het besluit van burgemeester Van Aartsen ‘waanzin’. De hulp is weliswaar ‘lief bedoeld’, maar een ‘volstrekt verkeerd signaal’ aan alle Amsterdammers die zich wel aan de wet houden, aldus Nanninga.

De idioterie van Van Aartsen levert hem terecht nogal wat kritiek op. Zo twittert onze eigen Tim Engelbart:
https://twitter.com/TimEngelbart/status/981817810576969729
Natuurlijk is het antwoord: omdat de partijtop van de VVD ongeveer net zo links is als die van GroenLinks. Van Aartsen voelt zich dus prima thuis bij de VVD. Die Amsterdamse afdeling van die partij verzet zich nu tegen de voorstellen om de krakers te beschermen maar iedereen beseft dat dit vooral een toneelstuk is voor de bühne bedoeld om de groei van Forum voor Democratie enigszins te beperken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten