Van Baalen (VVD) speelt politieke spelletjes

Geen categoriemei 03 2014, 15:14
Wat is Hans van Baalen toch een enorme opportunist.
Hans van Baalen staat niet alleen bekend als Mr. Hamburger Eater bij de VVD, maar ook nog eens als de grootste opportunist die er te vinden is. Terecht, blijkt nu:

Het Nederlandse parlement en dat van andere EU-landen moeten Brussel een ’rode kaart’ kunnen geven als ze in meerderheid vinden dat Europese voorstellen van tafel moeten.

Op dit moment kan er al een gele kaart worden gegeven, wat betekent dat de Europese Commissie een voorstel moet heroverwegen. Vervolgens doet de EC natuurlijk lekker wat ze wil: niemand die haar daarvan kan weerhouden.
Zo is dat nu bijvoorbeeld gegaan met de wens van de EC om een Europees Openbaar Ministerie op te zetten. De Tweede Kamer gaf de Commissie daar onlangs een gele kaart voor, maar die trekt zich daar verder niets van aan. Van Baalen: "Maar wat zegt de verantwoordelijk eurocommissaris vervolgens? ’Ik ga toch gewoon door.’ Daarom moet er een ’rode kaart’ komen."
Nu is dat zonder meer waar, maar er is wel één probleempje: Van Baalens eigen VVD stemde een maand geleden nog tegen een motie van CDA'er Pieter Omtzigt om de wet aan te passen zodat de Europese Commissie een rode kaart gegeven kan worden als dat nodig is. Dat was, aldus de VVD, absoluut niet nodig, ging veel te ver, het kon allemaal niet, en ga zo maar door.
En nu komt de lijsttrekker van die partij dus met precies hetzelfde idee.
Hansiepansie, er is werkelijk niemand die hier ook maar enigszins van onder de indruk is. Zoals gebruikelijk spelen jij en je partij een bijzonder opportunistisch spelletje waarbij je mensen bewust een rad voor ogen probeert te draaien door jezelf neer te zetten als eurokritisch. Gelukkig is de kans dat je ermee wegkomt nagenoeg nihil, maar het zegt bijzonder veel over jouw ideeën over normen en waarden dat je het toch probeert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten