Van de zotte! Voormalig Defensieminister Hennis (VVD) pleit voor terughalen ISIS-kinderen

Geen categorieokt 25 2019, 17:00
Jeanine Hennis, speciaal vertegenwoordiger van de VN in Irak, vindt dat Nederland ISIS-kinderen terug moet halen. 'Anders treden ze in de voetsporen van hun ouders,' zegt ze als VN-gezant.
De oud-minister van Defensie, die weg moest vanwege compleet wanbeleid omtrent militair materieel (wat levens heeft gekost) en oprotte naar Irak, trekt nu de mond open over Nederlands buitenlandbeleid 'als VN-gezant'. Net als je denkt dat je van d'r af bent...
Buiten het feit dat ze totaal tegen haar eigen partijlijn in gaat en als VN-gezant waarschijnlijk toch niets van het beleid (wat dat ook moge zijn) gaat merken, rammelt haar redenering ook nog eens aan alle kanten. ISIS-kinderen terughalen omdat ze anders radicaliseren? Waarom denkt ze dat ze niet zullen radicaliseren als ze in Nederland zijn? Krijgen ze allemaal een liefdevol gezin en een trauma-specialist toegewezen als ze weer hier zijn?
Nee, waarschijnlijk komen ze bij familieleden terecht, wat de (re-)integratie in de meeste gevallen niet ten goede komt, of ze gaan van pleeggezin naar pleeggezin of van instelling naar instelling. Onhandelbaar door trauma en geen acceptatie door de maatschappij. Dan is het een kwestie van tijd voor zo'n kind in het criminele circuit terechtkomt en opgepakt wordt, radicaliseert of 'verward' raakt. Die gevallen rekenen we in de toekomst dan tot de minderheid, ondanks dat het aantal verwarde personen maar toe blijft nemen.
Wat mij betreft nemen we het risico en houden we die kinderen buiten onze grenzen. Nederland is niet klaar voor de opvang, laat staan de rehabilitatie, van die kinderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten