Van Engelshoven strikes again! MBO'ers krijgen les over genderdiversiteit

Geen categoriedec 07 2018, 18:00
Minister van Engelshoven (D66, goed onthouden!) gaat regelen dat MBO'ers les krijgen in diversiteitsgewauwel, dus etnische, religieuze, seksuele en genderdiversiteit. MBO'ers opzadelen met dit soort oninteressante troep, dat gaat vast de tolerantie vergroten! Via De Telegraaf.
Dit gedram komt te vallen onder het kopje 'burgerschapsonderwijs', waarmee studenten (want dat zijn het tegenwoordig) zo vroeg mogelijk worden geïndoctrineerd met allerlei turbo-tolerante zooi zodat ze later allemaal Diversity Officer willen worden, net als papa-nu-mama.
Nu hoor ik u al denken: 'Nou ja Wout, doe eens niet zo stom! Het is toch goed als ze straks niet meer iemands kaak breken omdat het meisje wat ze mee naar huis nemen ineens een lul blijkt te hebben?' Ja, dat is wel zo, maar laten we de ontvangstbereidheid voor dit soort lessen bij MBO'ers als groep niet vergeten.
Veelal praktijkgerichte mensen die gewoon een leuke baan willen hebben schotel je nu een hele dosis tolerantie voor terwijl het ze waarschijnlijk geen bal interesseert. Zitten er een paar tussen die het wél interessant vinden, dan pakken ze hun smartphone er wel bij en heeft de rest van de klas er geen last van.
Daar komt nog eens bij dat ik de kans groter acht dat menig MBO'er na zo'n les eerder geneigd zal zijn om een klasgenoot te pesten en voor transgender uit te maken dan dat er eentje de moed verzamelt om toe te geven dat hij/zij transgender is.
Laat die Van Engelshoven maar eens een extra lesje over het Jodendom implementeren in het kader van religieuze diversiteit, dat gaat binnen de kortste keren over samenzweringstheorieën nog voor kan worden uitgelegd wie Mozes was. Daarmee wil ik natuurlijk heus niet het MBO afkraken en heb ook zeer veel bewondering voor praktisch geschoolde mensen met talent in de vingers, maar laten we nou niet doen alsof dergelijke deug-lessen een brede voedingsbodem heeft bij het MBO. Ik zadel m'n kapster ook niet op met een introductie in de geopolitiek als ze zegt dat Poetin een lul is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten