Van Ojik draait door: 'Links moet uit zijn schulp kruipen'

Geen categoriefeb 07 2015, 19:00
Is dit een heel slechte grap ofzo?
GroenLinks-fractievoorzitter Van Ojik vindt dat links uit zijn schulp moet kruipen. Op het congres van zijn partij in Amersfoort zei hij dat 'rechtse recepten' niet werken. Volgens hem leiden ze tot meer ongelijkheid en vervuiling en tot een graaicultuur.
Beste meneer Van Ojik, het is heel aardig dat u een grap maakt, maar het vervelende met dit soort kwinkslagen is dat de media ze buitengewoon serieus nemen. Geloof het of niet, die mafketels denken namelijk dat links écht niet hard en fel genoeg is. Pure gekkigheid natuurlijk, maar dat krijg je als journalisten feitelijk vermomde linkse activisten zijn.
Of zou hij het toch een beetje menen?
Volgens de GroenLinks-fractievoorzitter neemt de ongelijkheid toe en blijven de rijken in de economische crisis buiten schot. Van Ojik verweet VVD-premier Rutte dat het voordeel van de groei terechtkomt bij een kleine groep mensen die toch al goed zijn bedeeld. "Als de groei geen banen oplevert, dan schieten werklozen er niets mee op".
Nou weet ik niet of Van Ojik iets begrijpt van liberale politiek, maar ik kan hem verzekeren dat het helpen van kleine groepen en anderen uitbuiten er niet onder valt. De idee van het liberalisme is dat de vrije markt het voor het zeggen krijgt - wat feitelijk betekent dat niemand de macht in handen heeft - en dat lage belastingen en lage uitgaven goed voor iedereen zijn.
Met andere woorden, dit kabinet is alles behalve rechts. Het is dan een beetje gek om te roepen dat links dan uit zijn schulp moet kruipen. Wat moet rechts dan doen? Aan komen rennen met AK 47's?
Dan nog iets: als iemand van zich afbijt is het links wel. De vakbonden zeuren te pas en te onpas, de internationale socialisten en andere weg-met-ons'ers organiseren allerhande demonstraties tegen handhaving van de immigratiewet.
Links is uit zijn schulp geboren. Van Ojik kan dus wel ophouden met dit soort 'oproepen.' Als iemand zich dient te roeren en van zich moet laten horen dan is het rechts Nederland. Niet links.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten