Van Ojik stapt op, Jesse Klaver nieuwe fractieleider GroenLinks

Geen categoriemei 12 2015, 12:00
Het jonge talent krijgt het voor het zeggen bij GroenLinks.
Bram van Ojik heeft leden van GroenLinks laten weten dat hij per direct opstapt als fractieleider. Hij zal worden opgevolgd als fractieleider door Jesse Klaver.
In sommige gevallen blijft de oud-fractieleider in de Kamer, maar nu niet. Van Ojik houdt er helemaal mee op:
Van Ojiks Kamerzetel zal worden ingenomen door huidig partijvoorzitter Rik Grashoff, die eerder Kamerlid was voor GroenLinks. Van Ojik: 'Door zijn brede ervaring als lokaal bestuurder, partijvoorzitter en (eerder) Kamerlid zal hij samen met Jesse, Liesbeth en Linda het optreden van GroenLinks in de kamer verder gestalte geven.' Grashoff ruilt het partijvoorzitterschap in voor het Kamerlidmaatschap.
Jesse Klaver geldt in GroenLinks-kringen als hét grote talent van de partij. Onder Van Ojiks leiding is hij in staat gesteld om zichzelf goed op de kaart te zetten en zich te profileren, zeker op financiële onderwerpen. Zo haalde hij onlangs hard uit naar de commissarissen van ABN Amro en ING. Niet geheel verrassend stelde de achterban van zijn partij dat bijzonder op prijs.
Al met al zagen de meeste waarnemers dit al lange tijd aankomen. Klaver is veruit het meest getalenteerde Kamerlid van GroenLinks, is jong, echt links (wat de partij-achterban natuurlijk wil) en welbespraakt. Ook als je zijn politieke denkbeelden niet deelt moet je wat dat betreft respect voor hem hebben.
De enige vraag voor hem is: is hij niet te jong? Klaver is nog maar 29 jaar oud en heeft relatief gezien niet erg veel ervaring. Kan hij een partij als GroenLinks bij elkaar houden én ook nog voor groei zorgen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten