Ze voelde zich verloren en eenzaam toen haar vader zelfmoord pleegde. Alles veranderde toen ze een krantenartikel las over haar moeder

Geen categoriemei 12 2015, 13:00
Een geboren vechter.
De Amerikaanse Ronda Rouse is dé Mixed Martial Arts kampioene van het moment. Ze staat bekend als een ware grootheid in haar vechtsport - en won op de Olympische Spelen van 2008 een bronzen medaille bij judo.
Ze had het echter lang niet altijd gemakkelijk. Toen ze geboren werd had ze namelijk een ernstig zuurstoftekort, wat een grote impact had op haar ontwikkeling. Tot haar vierde sprak ze daarom niet; ze bleef ver achter bij haar leeftijdsgenootjes.
[caption id="attachment_110005" align="aligncenter" width="571"]Bron: Instagram Bron: Instagram[/caption]
Langzamerhand veranderde dat echter. Langzaam begon ze te praten. Juist toen ze op gang kwam gebeurde er echter iets anders: haar vader pleegde zelfmoord. De kleine Ronda was slechts acht jaar oud.
Screen Shot 2015-05-12 at 11.55.03
Voor Ronda was dat natuurlijk verschrikkelijk. Het is altijd vreselijk om je vader te verliezen, maar al helemaal door zelfmoord... en zéker als je zo jong bent. Zoiets blijft je de rest van je leven bij - je blijft er last van hebben en het kan een significante impact op je zelfbeeld hebben.
Dat gold ook voor Ronda. Ze werd er flink door geraakt. Maar toen gebeurde er iets: ze las een oud krantenartikel over haar moeder. En wat las ze, tot haar grote verbazing? Malief was de eerste vrouwelijke judo-kampioen geweest van Amerika.
Screen Shot 2015-05-12 at 11.58.37
Opeens wist Ronda wat ze wilde doen met haar leven: vechtsporten. Ze zou bewijzen dat ze een vechter was, net als haar moeder.
Het resultaat mag er zijn. In 2008 won Ronda de bronzen medaille op de Olympische Spelen van Beijing, en daarna werd ze kampioen Mixed Martial Arts (MMA): misschien wel de moeilijkste professionele vechtsport die er is.
[caption id="attachment_110008" align="aligncenter" width="571"]Instagram Instagram[/caption]
In de tussenliggende jaren won Ronda ook andersoortige gevechten - ze werd verslaafd aan alcohol en aan pijnstillers, maar overwon ze allebei. En nu? Nu is ze vooral een fantastisch voorbeeld voor andere meisjes. Wat een mooi verhaal.
Hier zie je Ronda in actie:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/05/Ronda-Rousey-Boss-YouTube.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten