Van Persie als held onthaald in Istanboel

Van Persie als held onthaald in Istanboel

De Nederlandse topspits heeft een contract getekend bij Fenerbahçe.

Robin van Persie heeft een lastig begin van het nieuwe (trainings-) seizoen achter de rug. De NOS weet dat de topspits zijn trainer, Louis van Gaal, ervan wilde overtuigen dat hij nog altijd in de basiself van Manchester United hoorde. Helaas kreeg hij de kans niet om zichzelf te bewijzen. Van Gaal had al lang besloten dat Van Persie weg moest.

Een aantal clubs waren geïnteresseerd, maar het Turkse Fenerbahçe won de strijd om Van Persie. Het gevolg? De spits werd gisteravond als een held ontvangen in Istanboel:

De ontvangst op het vliegveld van Istanboel zal Van Persie, die bij Fenerbahçe in de voetsporen treedt van de naar Feyenoord teruggekeerde Dirk Kuijt, goed hebben gedaan. De Rotterdammer werd er zondagavond verwelkomd door supporters die hem toezongen en vuurwerk afstaken. Zijn aankomst werd rechtstreeks uitgezonden door de televisiezender van de voetbalclub.

Van Persie liet weten aan de pers én de fans:

"Ik kijk ernaar uit om zo snel mogelijk te kunnen trainen en spelen. Het is nu al een geweldige ervaring. Bedankt voor jullie warme welkom. Ik heb al veel meegemaakt, maar dit is ongelooflijk. Ik hoop dat ik jullie blij kan maken."

Van Persie hoopt ongetwijfeld het succes van Wesley Sneijder bij Galatasaray te kunnen herhalen. Hoewel de kleine middenvelder langzaam startte is hij nu uitgegroeid tot dé absolute vedette van zijn team. Hij heeft ze het afgelopen seizoen zelfs kampioen gemaakt - zonder hem was de hoofdprijs vrijwel zeker naar Besiktas gegaan.

Ondertussen halen Turkse clubs steeds meer grote namen binnen. Podolski en Nani verhuisden eerder deze zomer ook al naar Turkije, Van Persie nu dus ook, en de kans is aanwezig dat andere bekende voetballers binnenkort hetzelfde doen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer