Vandaag is DE GROTE DAG... dat Willem Holleeder tot levenslang veroordeeld wordt (of minimaal 25 jaar)

Geen categoriejul 04 2019, 9:00
Geweldig! Wat een feest!
Vandaag is een bijzonder mooie dag voor Nederland. Het heeft er namelijk alle schijn van dat Willem Holleeder eindelijk tot een bijzonder lange gevangenisstraf veroordeeld wordt. Experts verwachten minimaal een straf van 25/30 jaar, en houden zelfs rekening met levenslang.
John van den Heuvel laat weten bij De Telegraaf dat Holleeders naasten hun adem inhouden. Dat is niet zo gek, aangezien hun getuigenissen aan de basis staan van deze vervolging, samen met bewijs dat zij hebben aangeleverd. Je zou maar een zus zijn van deze man. Dan weet je dat je écht in de problemen komt als hij vrijkomt. Als Holleeder iets niet is, dan is het vergevingsgezind.
De kans lijkt erg groot dat Holleeder vandaag veroordeeld wordt. Hoe lang is de vraag, maar als je de rechtszaak gevolgd hebt zul je het met me eens zijn dat minimaal 25 jaar zeker lijkt, en levenslang aannemelijk.
Dat zou natuurlijk bijzonder positief zijn voor Nederland. Deze man is een topcrimineel. Tijdens de zaak verstopte hij zich achter het excuus dat hij een "meeloper" was met Dino Soerel en anderen, maar de gewone Nederlander weet beter. En, laten we wel wezen, hij was maar wat al te blij dat hij gezien werd als topcrimineel toen hem dat een speciale status opleverde -- en onder meer een plekje bij College Tour.
Natuurlijk, Holleeder zit al vast. Hij werd eerder veroordeeld voor het bedreigen van Peter R. de Vries. Dus hij is van de straat. Maar die straf is nou bepaald niet levenslang. Als hij voor in de huidige zaak veroordeeld wordt komt hij vrijwel zeker niet voor zijn 84e verjaardag vrij. Dan is de samenleving dus ein-de-lijk tegen deze man beschermd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten