Vandaag is DE GROTE DAG... dat Willem Holleeder tot levenslang veroordeeld wordt (of minimaal 25 jaar)

Vandaag is DE GROTE DAG... dat Willem Holleeder tot levenslang veroordeeld wordt (of minimaal 25 jaar)

Geweldig! Wat een feest!

Vandaag is een bijzonder mooie dag voor Nederland. Het heeft er namelijk alle schijn van dat Willem Holleeder eindelijk tot een bijzonder lange gevangenisstraf veroordeeld wordt. Experts verwachten minimaal een straf van 25/30 jaar, en houden zelfs rekening met levenslang.

John van den Heuvel laat weten bij De Telegraaf dat Holleeders naasten hun adem inhouden. Dat is niet zo gek, aangezien hun getuigenissen aan de basis staan van deze vervolging, samen met bewijs dat zij hebben aangeleverd. Je zou maar een zus zijn van deze man. Dan weet je dat je écht in de problemen komt als hij vrijkomt. Als Holleeder iets niet is, dan is het vergevingsgezind.

De kans lijkt erg groot dat Holleeder vandaag veroordeeld wordt. Hoe lang is de vraag, maar als je de rechtszaak gevolgd hebt zul je het met me eens zijn dat minimaal 25 jaar zeker lijkt, en levenslang aannemelijk.

Dat zou natuurlijk bijzonder positief zijn voor Nederland. Deze man is een topcrimineel. Tijdens de zaak verstopte hij zich achter het excuus dat hij een "meeloper" was met Dino Soerel en anderen, maar de gewone Nederlander weet beter. En, laten we wel wezen, hij was maar wat al te blij dat hij gezien werd als topcrimineel toen hem dat een speciale status opleverde -- en onder meer een plekje bij College Tour.

Natuurlijk, Holleeder zit al vast. Hij werd eerder veroordeeld voor het bedreigen van Peter R. de Vries. Dus hij is van de straat. Maar die straf is nou bepaald niet levenslang. Als hij voor in de huidige zaak veroordeeld wordt komt hij vrijwel zeker niet voor zijn 84e verjaardag vrij. Dan is de samenleving dus ein-de-lijk tegen deze man beschermd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties