Vast weer verward - Haagse messensteker volgens politie 'vooralsnog geen terroristisch motief'

Geen categoriedec 01 2019, 16:00
De messensteker, die gisteren werd opgepakt voor het neersteken van kinderen op de Grote Marktstraat van Den Haag, heeft volgens de politie 'zeer waarschijnlijk geen terroristisch motief'. Wat het motief dan wel is moet nog blijken.
De verdachte man (35) blijkt geen vaste woon- of verblijfplaats te hebben en werd daarom gisteren tegen het eind van de middag aangehouden bij een daklozenopvang. Doordat de steekpartij zich op dezelfde dag voltrok als de steekpartij in Londen, wat wél om een terreurdaad ging, werd gedacht dat dit hier ook het geval zou zijn. De politie kan echter geen aanwijzingen vinden die een terroristisch motief ondersteunen. De verdachte heeft kennelijk ook nog niets losgelaten.
En nu voelt iedereen het natuurlijk al wel aankomen, want we vragen ons allemaal af wat het motief dan wél is. En laten we niet vergeten dat het nog steeds om een terreurdaad kan gaan. De kans is natuurlijk meer dan groot dat één of andere psycholoog aan komt kakken met een lulverhaal over psychologische stress wegens het gebrek aan een woning/verblijf, gekoppeld aan 'een uitzichtloos bestaan'. Voor je het weet is het weer een verwarde man die we met wat rehabilitatie om kunnen toveren tot een voorbeeldig burger en actief lid van de samenleving.
De discussie, nee speculatie, over het motief en of het nou wel of niet 'terroristisch' is, zou eigenlijk helemaal niet moeten worden gevoerd. Het effect is namelijk wel degelijk terroristisch. Een verwarde mafkees die blijkbaar op z'n dooie gemak willekeurige slachtoffers weet te maken is net zo problematisch voor de maatschappij als iemand met bewuste, gerichte intenties om hetzelfde effect te bereiken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten