Verbied motorclubs: de motormaffia moet worden aangepakt

Geen categorieapr 12 2016, 8:00
Het moet maar eens over en uit zijn met het geweld van motorclubs als Hells Angels, Satudarah, Mongols en Bandidos.
Dat vind ik niet alleen, de politie vindt dat ook:

De Nationale Politie is helemaal klaar met motorbendes als Hells Angels, No Surrender, Satudarah, Bandidos en Mongols en wil liefst zo snel mogelijk een verbod.

In gesprek met De Telegraaf zegt de Rotterdamse politiechef Frank Paauw dat hij en zijn collega's zich daarnaast doodergeren aan het charmeoffensief van sommige clubs.
De eerste stap die genomen moet worden is dat we dit soort clubs vanaf nu stelselmatig "de motormaffia" noemen. "Motorclubs" dekt de lading niet. Het zijn criminelen op twee wielen. Noem ze dan ook zo.
De tweede stap is dat er een RICO-achtige wet aangenomen moet worden in Nederland. De RICO-wet is een Amerikaanse wet die in het leven geroepen werd om de georganiseerde misdaad aan te pakken. Met behulp van deze wet zijn de grootste en bekendste maffiabazen opgepakt en hun organisaties ontmanteld omdat de leiders van organisaties verantwoordelijk gehouden worden voor het gedrag en de misdaden van hun ondergeschikten. In Nederland moeten we precies hetzelfde doen met motorclubs. Ze moeten officieel als georganiseerde misdaad worden gezien, en daarna moeten alle leden -- en met name de leiders -- vervolgd worden wegens alle misdrijven die de organisatie gepleegd heeft (en die nog niet verjaard zijn).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten