Verbied motorclubs: de motormaffia moet worden aangepakt

Verbied motorclubs: de motormaffia moet worden aangepakt

Het moet maar eens over en uit zijn met het geweld van motorclubs als Hells Angels, Satudarah, Mongols en Bandidos.

Dat vind ik niet alleen, de politie vindt dat ook:

De Nationale Politie is helemaal klaar met motorbendes als Hells Angels, No Surrender, Satudarah, Bandidos en Mongols en wil liefst zo snel mogelijk een verbod.

In gesprek met De Telegraaf zegt de Rotterdamse politiechef Frank Paauw dat hij en zijn collega's zich daarnaast doodergeren aan het charmeoffensief van sommige clubs.

De eerste stap die genomen moet worden is dat we dit soort clubs vanaf nu stelselmatig "de motormaffia" noemen. "Motorclubs" dekt de lading niet. Het zijn criminelen op twee wielen. Noem ze dan ook zo.

De tweede stap is dat er een RICO-achtige wet aangenomen moet worden in Nederland. De RICO-wet is een Amerikaanse wet die in het leven geroepen werd om de georganiseerde misdaad aan te pakken. Met behulp van deze wet zijn de grootste en bekendste maffiabazen opgepakt en hun organisaties ontmanteld omdat de leiders van organisaties verantwoordelijk gehouden worden voor het gedrag en de misdaden van hun ondergeschikten. In Nederland moeten we precies hetzelfde doen met motorclubs. Ze moeten officieel als georganiseerde misdaad worden gezien, en daarna moeten alle leden -- en met name de leiders -- vervolgd worden wegens alle misdrijven die de organisatie gepleegd heeft (en die nog niet verjaard zijn).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties