Genocidale moordmachine ISIS roeit 21 Syrische christenen uit

Genocidale moordmachine ISIS roeit 21 Syrische christenen uit

De bloeddorstigheid van de smartphone-en-kapmesjihadisten van ISIS kent geen enkele grens. Nu hebben 21 christenen in de plaats al-Qaryatain het met de dood moeten bekopen.

In de ene hand een iPhone, en in de andere een geweer. Zo rolt terroristenkliek ISIS, inmiddels alweer zo'n twee jaar een grootgrondbezitter in Syrië en Irak. Iedereen die in hun ogen het non-agressieprincipe geschonden heeft, krijgt dan ook onmiddellijk een door het natuurrecht goedgekeurde straf van deze anarchistische barbaren.

De dupe van deze hardhandige fysieke verwijderingen zijn vele groepen: vrouwen, yezidi's, homo's, en niet in de laatste plaats ook christenen. Het Syrische leger heroverde onlangs de stad al-Qaryatain op de zogenaamde veiligheidsbrigade van ISIS en kreeg de plaats weer in de veilige staatshanden. De plaats telde één klooster. Deze is echter volledig verwoest, aldus De Volkskrant:

"Al-Qaryatain is door de strijd hevig beschadigd. Straten liggen in puin en ook het 1500 jaar oude katholieke klooster is geruïneerd."

Maar behalve stenen vonden ook veel mensen hun einde:

Volgens Ignatius Aphrem II, het hoofd van de Syrische Orthodoxe Kerk, zijn er zo'n 21 christenen vermoord. Vijf inwoners worden nog vermist. Vermoedelijk zijn ook zij omgekomen. Onder de doden zijn drie vrouwen.

De christenen zijn vermoord omdat ze probeerden te ontsnappen of omdat ze weigerden zich te bekeren tot de islam, zegt Aphrem tegen de BBC.

ISIS probeert het christendom uit te schakelen, omdat het christenen ziet als democraten en een niet-familie geörienteerde levensstijl. 'Christendom: de god die gefaald heeft,' zegt ISIS smalend terwijl het zonder genade het bloed van Jezus' talloze volgelingen laat vloeien.

Niet meer, gelukkig. De Syrische overheid heeft goddank het geweldsmonopolie op al-Qaryatain terug, en kan de plek hopelijk nu weer beschermen tegen de twitterende vandalen van het onmenselijke ISIS. Dat we deze ideologie (daar, én hier) maar zo spoedig mogelijk kunnen afserveren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties