Verbijsterend: zwarte A'damse activistenclub wil holocaust schrappen uit geschiedenisles, wel praten over "zionisme"

Geen categoriejul 11 2019, 20:00
Als het aan het zwarte activistische clubje The Black Archives ligt, dan wordt geschiedenisles binnenkort heel anders ingericht. De lessen over de verschrikkingen die het Joodse volk zijn aangedaan gaan eruit, en geleuter over hoe 'zionisme' de Palestijnen aanpakte er in. Ook moeten de Middeleeuwen draaien om de "grote rijken in Afrika en Azië," en niet om wat er in Europa gebeurde.
Het geschiedenisonderwijs in Nederland zoals wij dat kennen gaat binnenkort onherkenbaar veranderd worden, om rekening te blijven houden met de toenemende diversiteit in onze samenleving. Althans, dat is wat de zwarte pressiegroep The Black Archives dolgraag wil. De vaderlandse én Europese geschiedenis worden herschreven, zodat Afrika en Azië ook heel belangrijk gemaakt worden. Daarvoor moeten klassieke verhalen over de Middeleeuwen en de ontdekkingsreizigers wijken. In plaats daarvan gaan we het hebben over Afrika, meer slavernij en ten slotte hoe het zionisme Palestina kapot zou hebben gemaakt.
Bij The Black Archives hebben ze overal over nagedacht:

"De ‛tijd van steden en staten’ (1000-1500) wordt de ‛tijd van grote rijken in Azië, Afrika en Amerika’. De ‛tijd van ontdekkers en hervormers’ (1500-1600) verandert in de tijd van ‛explosieve uitwisseling’ en de ‛tijd van regenten en vorsten’ (1600-1700) wordt de ‛tijd van kolonialisme en handelskapitalisme’: The Black Archives heeft de ‛tien tijdvakken’ die tijdens geschiedenislessen worden gebruikt een nieuwe, wereldhistorische invulling gegeven.

Andere onderwerpen ontbreken juist. De Holocaust is de meest opvallende afwezige, terwijl het zionisme wel weer wordt genoemd in het ‛tijdperk van emancipatie en onderdrukking’."

Voor nu bestaat de geschiedvervalsing van The Black Archives - alles wat "te eurocentrisch" was, moest weg - vooral op een poster. Maar als die in de smaak valt zullen de hoofdstedelijke activisten hun tentakels ongetwijfeld verder uitspreiden over het Nederlandse geschiedenisonderwijs. Yuck!
The Black Archives is overigens niet formeel verbonden met een politieke stroming of partij, maar onderhoudt wel zeer goede banden met BIJ1 van Sylvana Simons.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten