Verdachte moord op oma Toni: "Ik zou het zo weer doen"

Geen categoriejun 16 2015, 12:00
De man uit Irak zegt dat hij de 96-jarige Toni Heeremans-de Jong neerstak in een poging om wraak te nemen op zijn vader.
Vino H. is een Nederlander van Iraakse afkomst. Eerder dit jaar kwam hij in het nieuws omdat hij de 96-jarige oma Toni Heeremans-de Jong op klaarlichte dag had neergestoken. De bejaarde vrouw kon uiteindelijk nog naar huis lopen, waar ze een ambulance belde. Hoewel het er eerst de schijn van had dat ze nog herstelde overleed Toni enkele weken later toch. Dit kwam door zowel de messteken als de noodzakelijke operaties waarmee doktoren haar leven probeerde te redden.
De dader stond vanmorgen voor de rechter. Voor het eerst gaf hij publiekelijk antwoord op vragen over deze misdaad. Opmerkelijk genoeg nam hij eerst de tijd om zijn excuses aan te bieden aan vrienden en familie van oma Toni, waarna hij kalm vertelde dat hij het zo "weer zou doen."
,,Ik heb dit nooit gewild, ik ben niet zo." Desondanks gaf hij tijdens verhoren te kennen ,,dat hij het zo weer zou doen."
Nabestaanden willen liever niet reageren op Vino's opmerkelijke spijtbetuiging. Zijn daad wordt alleen maar onbegrijpelijker.
Door zijn uitspraken vragen steeds meer mensen zich af hoe het ervoor staat met Vino's geestelijke gesteldheid. Kort na zijn daad zei hij dat hij Toni had aangevallen om op die wijze wraak te nemen op zijn vader die hem vroeger, zei hij, mishandelde. Daarom zou hij een willekeurig slachtoffer hebben uitgekozen - de arme oma Toni - om te doden. Hoe hij zijn vader daarmee straft is iedereen een raadsel, maar dit is Vino's verklaring voor zijn misdrijf.
Hoewel er vragen bestaan over zijn geestelijke gezondheid wil het OM Vino vervolgen voor moord, doodslag danwel zware mishandeling met de dood tot gevolg. Volgens AT5 verloor de 96-jarige Toni na de steekpartij de wil om te leven. Zo kreeg ze serieuze psychologische problemen en keerde een bijna verdwenen longontsteking in volle hevigheid terug.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten