Verhagen: telecombedrijven mogen geen extra kosten in rekening brengen

Geen categoriemei 25 2011, 17:09
De minister heeft gesproken: telecombedrijven mogen geen extra heffing op chat- en voip-diensten invoeren.
De bedrijven wilden extra kosten in rekening brengen voor deze dienst waarmee gebruikers gratis met elkaar kunnen bellen en sms'en. Blijkbaar ontging het de bedrijven in kwestie dat er dan geen sprake meer zou zijn van een gratis dienst.
*Mompelt iets over dat iets waar je voor betaalt automatisch niet gratis is*
Afijn.
In ieder geval: KPN liet eerder weten dat het klanten extra wilde laten betalen voor toepassingen als Skype. Vodafone heeft dergelijke diensten gewoon geblokkeerd (wel zo handig).
Helaas voor onze vrolijke vrienden van de telefonie moeten ze die maatregelen dus terugdraaien (of mogen zij ze niet doorvoeren).
Voor de gebruiker natuurlijk een prima ontwikkeling: zo kunnen we toch gewoon gratis met elkaar bellen en sms'en. Fan-tas-tisch. Werkelijk waar, wat een vreugde.
Alleen is het wel een beetje vervelend dat de telecombedrijven op deze manier weleens behoorlijk wat geld konden mislopen. Daardoor kunnen ze in de problemen raken. En wat zullen ze dan doen? Juist, de normale kosten een beetje verhogen; je moet toch (een forse) winst maken als bedrijf.
En zo zullen we zien dat deze ingreep van het meest rechtse kabinet ooit (kuch, kuch) op de lange termijn contraproductief zal werken. Maar ja, ach, zolang we problemen maar voor ons uit kunnen schuiven, nietwaar?
"Het gaat er niet om dat je de providers het onmogelijk maakt om op een verantwoorde wijze geld te krijgen voor extra diensten die ze moeten verlenen. Maar als het zover gaat dat je bepaalde applicaties niet mag of kunt gebruiken, dan gaat dit te ver", aldus het orakel Verhagen. Mooi hoor, prima gezegd. Wie denken die bedrijven eigenlijk wel dat ze zijn dat ze zomaar kunnen bepalen van welke diensten zij wel en geen gebruik willen maken?
Vadertje Staat weet het beter; gelukkig maar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten