Verhoging brandstofprijzen in Haïti leidt direct tot plunderingen en doden

Geen categoriejul 08 2018, 11:00
Haïti, toonbeeld van een gefaalde staat en één van de 'Shithole countries' waar Donald Trump het over had, bewijst zichzelf wederom. Via NU.nl.
De brandstofprijzen verhogen in arme landen is nooit een goed idee. Dat zou te vergelijken zijn met ineens een euro per Mb voor je 4G internet te moeten betalen. Dan krijg je ook rellen. Nou, zo voelen de Haïtianen zich dus. Reden genoeg voor een paar doden en plunderingen want daar wordt het altijd beter van!
Men begint natuurlijk met wegversperringen. Zo pest je degene die wél brandstof kunnen betalen en een auto hebben met brandende autobanden of gewoon heel de auto in de hens te zetten. Premier Jack Guy Lafontant veroordeelt het geweld, gelukkig maar.
Geweld hoort nooit de oplossing te zijn voor zulke politieke maatregelen maar de Haïtiaanse regering is ook wel héél dom geweest door ineens de prijzen met 38-50 procent te verhogen. Het heeft zo'n zeven levens gekost en heel wat auto's en winkels zijn nog vol aan het fikken, maar de regering heeft de prijsverhoging toch maar niet doorgezet.
De Amerikaanse ambassade en meerdere luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchten naar het land geschrapt. Het land dat praktisch synoniem staat voor corruptie en geweld, afhankelijk is van buitenlandse steun en lijkt alsof het door kind van tien wordt gerund, staat compleet op z'n kop. Er zijn zelfs schoten gelost en hotels zijn aangevallen. Als je zelfs je toeristen al wegjaagt lijkt het alsof je wíl dat je land een 'shithole' blijft...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten