Verkiezingen Canada! 'Blackface' Trudeau krijgt gevoelige klap en verliest absolute meerderheid bij verkiezingen!

Geen categorieokt 22 2019, 9:00
Volgens de prognose van CBC krijgt de partij van Justin Trudeau ongeveer 155 zetels van de 380. Hiermee verliest hij zijn absolute meerderheid; wat zeldzaam is in Canada, voor het eerst sinds 1935 verliest een partij met de absolute meerderheid haar meerderheid na één verkiezingszitting. Justin Trudeau, de belichaming van de absolute deugkots was de laatste weken veel in het nieuws omdat hij in zijn jongere jaren het nogal leuk vond om zich als Blackface en andere minderheden te verkleden.
Als de uitslag van de prognose klopt dan betekent dat Trudeau een kabinet moet gaan leiden met radicaal linksere partijen. Steun van het midden of van rechts hoeft hij niet te verwachten. Het non-binaire en ultieme gutmensch beleid krijg de laatste tijd al veel kritiek, Trudeau wist zijn eigen imago goed te verkopen maar in feite was zijn beleid gewoon zeer matig. Toch is hij niet compleet afgestraft door zijn mandaat. Een meerderheid houdt vertrouwen in hem.
Komende jaren kunnen we een nog progressievere koers verwachten van Trudeau, zijn volgende doel is om een lans te breken voor het klimaat. Ook Trudeau wil met steun van linkse partijen zijn land koste wat kost compleet verduurzamen.
De vele schandalen van afgelopen weken en het niet nakomen van verkiezingsbeloftes zijn dan toch niet helemaal de nekslag voor Trudeau, veel kiezers geven hem een tweede kans. We zullen zien hoe hij dit gaat aanpakken. Trudeau is ook in Nederland voor de progressieve partijen als D66 en GL een messias, en met name Klaver kan zijn liefde niet verstoppen voor de Canadees.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten