Verkrachtende Eritrese asielzoeker gaat trouwen met slachtoffer, rechtbank 'onderzoekt' of zaak verworpen wordt

Verkrachtende Eritrese asielzoeker gaat trouwen met slachtoffer, rechtbank 'onderzoekt' of zaak verworpen wordt

Een asielzoeker uit Eritrea die in voorarrest zit wegens de verkrachting van een minderjarig meisje probeert onder zijn straf uit te komen door te beweren dat de families van hem en zijn slachtoffer het pleit hebben beslecht: de twee gaan trouwen. De rechtbank trekt de zaak nog niet terug, maar raadpleegt wel een expert op het gebied van Eritrese gewoontes om te kijken of de zaak gesloten wordt.

Veel bizarder dan dit ga je het vermoedelijk niet krijgen: een misdadige verkrachter, die een 15-jarig meisje seksueel heeft misbruikt, zegt dat hij zijn eigen strafzaak heeft opgelost. Hoe? Nou, zijn familie heeft het op een akkoordje gegooid met dat van het meisje, en dat betekent dat zij haar aangifte intrekt en de twee gaan trouwen. WTF:

"Een 20-jarige man uit Eritrea zit sinds vorig jaar vast op verdenking van een verkrachting van een minderjarig Eritrees meisje in Oisterwijk. Volgens de verdachte hebben de families de zaak ‘onderling opgelost’ en trekt het meisje de aangifte in, maar daar gaat Justitie niet mee akkoord.

De verkrachting zou op 12 juli 2018 hebben plaatsgevonden. Zowel de verdachte als het slachtoffer verbleven op dat moment in het azc in Oisterwijk. De destijds 19-jarige man zou zijn slachtoffer van achteren hebben benaderd, een doek over haar hoofd hebben gegooid en haar vervolgens hebben verkracht. Het meisje was op dat moment 15 jaar."

De rechter gaat niet meteen in op deze eis, en verlengd het voorarrest van de 20-jarige crimineel. Maar tegelijkertijd wordt de deur wél op een kier gezet voor een mogelijke vroegtijdige beëindiging van de strafzaak in de toekomst: "Indien nodig wordt er ook een deskundige op het gebied van de Eritrese cultuur geraadpleegd," aldus het Algemeen Dagblad.

In politiek Den Haag is de beroering groot. PVV-Kamerlid Fleur Agema kan totaal niet leven met het feit dat hier een misdadiger op mensonterende wijze zijn straf probeert te ontlopen:

Agema heeft natuurlijk gelijk: eerst wordt je vastgebonden en verkracht, en alsof je leven dan nog niet genoeg verziekt is moet je ook nog met zo'n monster trouwen? Laten we hopen dat deze freak ondanks welk Eritrees cultureel gebruik gewoon keihard de Nederlandse bak in draait. Voor jaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties