Knettergekke EU-laaf Timmermans (PvdA) prijst corrupte zusterpartij de hemel in: 'Jullie tonen leiderschap!'

Geen categoriemei 02 2019, 15:00
In het kader van de aanstaande Europese Parlementsverkiezingen was PvdA'er Frans Timmermans op Malta om daar de lokale sociaal-democraten op te zwepen. Hij kwam superlatieven tekort om de partij de hemel in te prijzen. Sailliant detail: Labour op Malta ligt zwaar onder vuur vanwege corruptie en de weigering de moord op een journaliste op te lossen, met de premier voorop. Timmermans lijkt er geen erg in te hebben.
[video width="640" height="360" mp4="https://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2019/05/timmermans-malta.mp4"][/video]
Frans Timmermans is op Wereldtournee in zijn singuliere continent. De - naar eigen zeggen - gedoodverfde opvolger van Jean Claude Juncker duikt momenteel overal op om zijn dienaren alvast te laten wennen aan zijn nuchtere leiderschap. Tijdens de 'Dag van de Arbeid' op EU-eiland Malta probeerde Timmermans de Maltese sociaaldemocraten naar zijn fundamentalistische hand te zetten.
Veel Maltesers en toeristen vinden elkaar op de 'Dag van de Arbeid' op het strand of in de kroeg. De liefhebbers van een Europese Superstaat komen op deze dag echter ook rijkelijk aan hun trekken. Vijftien jaar geleden werd Malta volwaardig lid van de Europese Unie. Reden genoeg voor diverse eurofielen om deze dag te reserveren voor hun eigen festiviteiten.
Op deze sociale sociëteit kwam ook onze eigen Frans Juncker-2.0 aan het woord met zijn eigen Timmermans-overwinningsspeech in de Maltese hoofdstad Valletta. Onze politiek-verslaggever Kenneth Steffers was erbij en noteerde als volgt:

¨[...] Malta moet leiderschap tonen. Malta moet laten zien hoe groot een klein land kan zijn in fundamentele waarden. [...] Het is tijd dat we Europa behouden voor een onverzadigbare toekomst. [...] Zijn het de nationalisten die ons verder zullen brengen?! Nee, het is Labour! [...] Overal in Europa waar ik kom voel ik dat het tijd is voor de socialisten, de democratische partijen. [...] Vertel iedereen op Malta om op 25 mei te stemmen op de democraten! [...] Jullie dromen, ideeën over sociale gerechtigheid, het publieke transport - al deze ideeën kunnen alleen maar worden gerealiseerd onder de leiding van deze partij op Malta.¨

Overigens was de Maltese Labour Party in het verleden helemaal niet zo pro-Europese Unie. Zo probeerde diezelfde partij in 2003 nog een EU-lidmaatschap te voorkomen. Maar eenmaal geroken aan hun eigen euromunten - incluis Maltezer kruis - weten ze inmiddels ook de Europese subsidiekraan rijkelijk te vinden.
De Dagelijkse Standaard had Timmermans graag nog even gesproken na zijn speech op Malta. Dat was helaas niet mogelijk "vanwege alle euforie." Maar binnenkort zullen wij deze Maastrichtse Brusselaar dus zeker eens aan de tand gaan voelen. Kortom: wordt vervolgd!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten