Jan Roos én Robert Jensen genomineerd voor Dutch Podcast Award. Henk Krol zegt: 'Stemmen!'

Geen categoriemei 02 2019, 14:00
Twee van de vijf in de categorie Media & Opinie zijn zowaar réchts. Strak hoor!
Hoewel ze geen ruimte meer krijgen bij de oude media is er tóch goed nieuws voor Jan Roos, Robert Jensen en al hun duizenden luisteraars. De twee heren zijn namelijk genomineerd voor de Dutch Podcast Awards. Welverdiend, natuurlijk, omdat ze altijd vernieuwend bezig zijn en daadwerkelijk iets toevoegen aan het bestaande geluid -- of dat nou in de oude of de nieuwe media is.
Ook Henk Krol vindt de nominatie van de twee heren meer dan terecht:
https://twitter.com/HenkKrol/status/1123637433499779073
Ja, dat lees je goed. De 50-Plus-leider vindt het "leuk" dat Jensen én Roos genomineerd zijn, "want of je nu voor- of tegenstander bent van hun aanpak, ze hebben in elk geval een bijzonder eigen en verfrissend geluid."
Daar kan niemand het mee oneens zijn. Zelfs Femke Halsema niet. Me dunkt.
Voor zover het goede nieuws. Het slechte nieuws? Ze zijn genomineerd in dezelfde categorie. En ja, je kunt dus maar op één van de twee stemmen. Tja. Een makkelijke keuze is het niet, maar je moet er wel één maken.
Overigens is het schitterend wat Jensen en Roos doen. Laat daar geen twijfel over bestaan. Maar ik hoop dat we de komende jaren ook nieuwe stemmen gaan horen. Jonge, getalenteerde mensen -- conservatieven en rechtsliberalen -- die zelf met een podcast beginnen en uiteindelijk een groot publiek bereiken. Want dat Jensen en Roos goed werk doen staat buiten kijf, maar juist tegenwoordig zou het ook mogelijk moeten zijn voor onervaren mensen om iets voor elkaar te krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten