Verkrachting en moord Susanna - reactie Merkel: 'normen en waarden duidelijk maken'

Geen categoriejun 10 2018, 13:00
Angela Merkel is hélémáál de weg kwijt! Een Irakese asielzoeker verkracht en vermoord een 14-jarig meisje, vlucht vervolgens mét familie naar Irak, wordt aangehouden door Koerden en uiteindelijk teruggestuurd. Merkel lult alleen maar over het serieus nemen van integratie! Aldus RTL Nieuws.
[embed]https://twitter.com/ANanninga/status/1005744536004546562[/embed]
Dit is deugen van een heel nieuwe orde. Er is zoveel mis met de situatie die terecht voor veel ophef heeft gezorgd. De brandende vragen in Duitsland op het moment gaan over (1) waarom het meisje is verkracht en vermoord, (2) hoe de dader met familie en al terug naar Irak kon, (3) hoe de dader het in z'n hoofd haalt te liegen over de misdaad omdat hij 'dronken was' maar haar wel langs een spoorlijn heeft begraven én (4) waarom Merkel zo belachelijk reageert op het hele gebeuren.
Zoals bij iedere misdaad waar ophef over ontstaat reageren politici altijd op vrijwel eenzelfde manier. 'Oh jee wat erg, we leven mee, 'laffe daad' en een minuut stilte'. Op zich prima, veel meer kun je er in eerste instantie ook niet over zeggen. Waar het in Duitsland nu misgaat is het gebrek aan antwoorden op eerder genoemde vragen en dat Merkel gewoon door blijft varen op haar 'Wir schaffen das' route terwijl het dus helemaal niet 'geschafft' wordt, verre van zelfs!
De opmerkingen van Merkel: "We lijden met de familie. Aan de andere kant is dit ook een duidelijk signaal voor ons dat we integratie heel serieus moeten nemen, dat we altijd duidelijk moeten maken wat onze normen en waarden zijn." en "Maar voor elke misdaad hebben we wetten. We kunnen alleen samenleven als we die wetten respecteren. Daarom moeten de rechters een duidelijk oordeel vellen als de misdaden zijn bewezen." laten ook zien dat het een volkomen pavlov-reactie is van haar. Wie moet je nou duidelijk maken dat verkrachten en vermoorden niet onze normen en waarden zijn?
Dit leest een beetje als die typische Britse verhalen over asielzoekers die misdaden plegen, maar vrij worden gesproken omdat ze niet gewend waren om alcohol te drinken. En natuurlijk wordt er weer opgeroepen 'niet met haat te reageren' want zoals ik net al aangaf in het artikel over Ewout Klei en Jalta, is dit natuurlijk weer een afzonderlijk geval en een individu die niets te maken heeft met de andere asielzoekers die bijna klaar zijn met hun opleiding geneeskunde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten