Vermijd de rechtbank, schakel een mediator in

Vermijd de rechtbank, schakel een mediator in

Soms loopt een ruzie zo uit de hand, dat deze uitgevochten moet worden in de rechtszaal. Dit kost niet alleen veel tijd en energie, maar het is bovendien prijzig. U kunt dan ook beter voorkomen dat u in de rechtbank terecht komt. Dit doet u door tijdig een mediator in te schakelen, die samen met u kijkt hoe uw conflict het beste opgelost kan worden.

Wat doet een mediator?

Een mediator is een onafhankelijke bemiddelaar, die u kunt raadplegen als u een conflict heeft waar u zelf niet meer uit kunt komen. De neutrale bemiddelaar begeleidt twee partijen bij het oplossen van een conflict. Dit kan een zakelijk conflict zijn, maar ook een ruzie in de persoonlijke sfeer. De mediator helpt de twee partijen met elkaar te onderhandelen. Het doel? Het conflict op een nette manier ten einde brengen, met een oplossing waar beide partijen achter staan.

Het verschil tussen een rechter en een mediator, is dat een rechter altijd ‘een kant kiest’. Een mediator kiest geen kant, maar helpt twee partijen hun conflict op te lossen zonder een duidelijk standpunt in te nemen.

Voor alle soorten geschillen

U kunt een mediator inschakelen om een zakelijk conflict op te lossen, maar ook voor een ruzie met uw ex-partner, een conflict met uw buurvrouw of een andere conflict in de persoonlijke sfeer. De mediator zal geen kant kiezen, maar helpt u en de andere partij in het conflict om er samen uit te komen. Zo kan het conflict uiteindelijk beëindigd worden.

Een gratis advies mediator

Zit u in een conflict en bent u benieuwd wat een mediator voor u kan betekenen, om uw ruzie snel te beëindigen? Vraag dan geheel gratis een advies mediator aan bij Eersterechtshulp. Selecteer een mediator op de website en hij of zij neemt binnen 24 uur contact met u op. Nu kunt u langskomen voor een gratis adviesgesprek. Uw conflict wordt niet alleen doorgenomen, maar ook uw vragen worden beantwoord. Daarnaast hoort u wat de stappen van het mediatontraject zijn en of u in aanmerking komt voor pro deo mediation.

Na het gratis advies mediator kunt u bepalen welke vervolgstappen u wil nemen om dat vervelende conflict nu eindelijk te beëindigen. Met een beetje geluk kunt u de strijdbijl op de korte termijn al begraven, met een beetje hulp van een professionele mediator.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties