Piew-piew-piew! Mossad schakelt Syrische wapenontwikkelaar uit die Israël wilde beschieten

Geen categorieaug 07 2018, 14:00
Geen grappen maken met Israël, of plannetjes ontwikkelen om geavanceerde raketten de kant van de Joodse staat op te sturen. Doe je dat wel, dan krijg je te maken met één van de meest geraffineerde geheime diensten ter wereld. Dat dit meer dan waar is, ontdekte een Syrische wapenontwikkelaar enkele dagen geleden. Dat zijn auto nu total loss is, is nog de minste van zijn zorgen...
Al tientallen jaren zoekt Syrië op allerlei slinkse wijzen manieren om Israël "terug te pakken" voor het feit dat de Joodse staat de oorlogen die Damascus begon tegen Jeruzalem op indrukwekkende wijze wist te winnen. Op de Golan-hoogvlakten staan nog altijd de ruïnes van oude Syrische militaire posten, maar nu wappert er een Israëlische vlag. Een doorn in het oog van de Syriërs, die hopen ooit deze velden nog eens terug te veroveren. Een wens die alleen maar sterker is geworden sinds Syrië strijdkrachten hun benen gewillig spreidden voor een keiharde Iraanse penetratie.
En dus is Syrië bezig met het ontwikkelen van langeafstandsraketten. Om Israël mee te beschieten van een afstandje; lekker makkelijk. Het project werd geleid door mensen die toegang hadden tot de hoogste regionen van de Syrische machtshebbers. Maar ja; aan die connecties heb je allemaal niets als de Mossad je eenmaal in het vizier heeft.
Dat ondervond ook raketgeleerde Aziz Asbar die een ritje in zijn eigen auto afgelopen week niet meer kan navertellen...

"Aziz Asbar was one of Syria’s most important rocket scientists, bent on amassing an arsenal of precision-guided missiles that could be launched with pinpoint accuracy against Israeli cities hundreds of miles away.

He had free access to the highest levels of the Syrian and Iranian governments, and his own security detail. He led a top-secret weapons-development unit called Sector 4 and was hard at work building an underground weapons factory to replace one destroyed by Israel last year.

On Saturday, he was killed by a car bomb — apparently planted by Mossad, the Israeli spy agency."

Laten we hopen dat Syrië z'n lesje geleerd heeft, en niet nog meer raketgeleerden opoffert aan een land dat tot het uiterste gaat om zichzelf te vertellen tegen Iraanse tirannie. Maar iets zegt me dat de domkoppen in Damascus net zo lang doorgaan als dat ze nog Russische roebels hebben om uit te geven...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten