Burgerschap te koop! EU met handen in het haar over verkoop 'Golden Passports'!

Burgerschap te koop! EU met handen in het haar over verkoop 'Golden Passports'!

Geen categorieaug 07, 15:00
'Golden Passports' worden ze genoemd, Europese paspoorten die kunnen worden gekocht door rijke immigranten. Malta en Cyprus werken er hele tekorten mee weg! Via Elsevier Weekblad.
'De EU is voor Europeanen en iedereen kan Europeaan worden' mag inmiddels wel de slogan voor de EU zijn. Elke halve tamme met een flinke klap geld op de bankrekening kan in principe EU-burgerschap krijgen. De EU kan hier echter niks aan doen omdat zij het als een nationale aangelegenheid beschouwen.
Iedere goed boerende zakenman kan zich met zo'n paspoort vrij vestigen in de Europese Unie. Dat zou nog niet eens zo'n probleem zijn als er degelijke criteria zouden zijn gekoppeld aan zo'n Cypriotisch of Maltees paspoort maar u raad het al, dat is niet zo. Uw nieuwe rijke buurman kan dus uit China, Rusland of Kenia komen en een familiebedrijf hebben, wapenhandelaar zijn of mensensmokkelaar. Het enige wat ze hoeven te doen is even via een nep-winkeltje of wat kunstwerken het geld witwassen en klaar is Kees!
Ook de legale zakenmensen vormen echter een probleem, zij kunnen namelijk gebruik maken via kanalen die andere Europese bedrijven niet mogen of kunnen gebruiken. Je geld verdienen in landen met lakse regels en vervolgens met dat geld concurreren met bedrijven die daar niet toe in staat zijn, is een gigantisch voordeel.
Deze praktijken zorgen dus op den duur voor een groot gevaar binnen de Europese Unie. Malta heeft er echter wel binnen twee jaar tijd z'n begrotingstekort mee weten aan te vullen. Ze kiepen daarmee echter de problemen die het oplevert gewoon over het hek van de andere lidstaten. Een rapport van de Europese Commissie volgt nog. Tot die tijd, veel plezier met uw nieuwe buren!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten