Vermoeide Spoorloos presentator Derk Bolt 'buitengewoon' blij met de steun en de vrijlating

Geen categoriejun 26 2017, 21:00
Derk Bolt is weer vrij na lange en zware onderhandelingen met ELN, de rebellenorganisatie die hen ontvoerde. In de afgelopen paar weken werd bekend dat Bolt en zijn cameraman verdwenen waren toen ze in Colombia aan het filmen waren voor het bekende televisieprogramma.
Het waren een zware tijd waarin de jungle niet bepaald meehielp aan de hele situatie. Toch was Bolt blij met de behandeling die ze daar kregen en zag hij de rebellen zelfs als een soort 'vrienden'. In de tussentijd waren het Ministerie van Buitenlandse Zaken en veel organisaties in Colombia bezig met de vrijlating Bolt. Zelfs de Rooms-Katholieke Kerk, een invloedrijke organisatie in Colombia, deed haar best om de vrijlating te onderhandelen.
Bolt en zijn cameraman waren zich nergens van bewust van alle steunbetuigingen en vonden het vooral fijn voor hun familie:

Wij zijn inmiddels één dag vrij. We zijn daar buitengewoon, buitengewoon blij mee. We hebben nu begrepen dat er in Nederland veel medeleven is getoond, veel steun betuigingen zijn geweest. Daar zijn we ontzettend blij mee. We hebben daar niets van gemerkt uiteraard. We zaten gevangen. Maar onze families is het erg tot steun geweest. En voor al deze steun danken wij u natuurlijk bijzonder hartelijk.

Nu wil het duo vooral rust. Dat is logisch na de 16 uur lange tochten per dag die ze moest maken in het wilde en de jungle.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten