Massamoordenaar en communistische dictator Stalin in Rusland uitgeroepen tot belangrijkste persoonlijkheid aller tijden

Massamoordenaar en communistische dictator Stalin in Rusland uitgeroepen tot belangrijkste persoonlijkheid aller tijden

De peiling die hiervoor gebruikt wordt onder ongeveer 1600 deelnemers wordt sinds 1989 toegepast. In 2012 voerde Stalin ook al de lijst aan, dus dit is niet de eerste keer. Stalin heeft nu de hoogste score ooit met een gedeelde tweede plaats met een van de grootste schrijver en dichters in de wereld met een score van 34%: Poesjkin.

Erg ironisch, een van de grootste massamoordenaars en dictators in de geschiedenis wordt zij aan zij gesteld als een van de grootste literaire grootheden. De een heeft de pen en de ander het geweer. Het is sowieso voor het Westen vrij vreemd dat deze man nog zo positieve en belangrijke rol speelt voor veel mensen in Rusland.

Naast de vele verschrikkelijke dingen die Stalin heeft voortgebracht, staat hij ook als groot en goed leider bekend bij de huidige bevolking en door de decennia heen. Als een grote overwinnaar in de oorlog tegen Nazi-Duitsland. De strijd tussen Hitler en Stalin was niet alleen een ideologische strijd, een wereldstrijd, maar ook een persoonlijke strijd tussen twee grote dictators.

Daarnaast heeft men in Rusland nog vaak de neiging om te kiezen voor charismatische en grote leiders en hebben ze een groot ontzag voor hiërarchie, zoals je kan zien wanneer je kijkt naar Poetin. Vaak wordt de notie van een terugkeer naar de aristocratie en een monarchie ook weleens genoemd.

De propaganda vanuit de regering zou naar men zegt ook te maken kunnen hebben met het positieve beeld naar Stalin toe. Er is ook nooit een publieke en morele verontschuldigen en veroordeling geweest naar buiten toe van de acties en persoon van de communistische leider. Waarin Hitler door de wereld heen wordt neergezet als een archetype van het kwaad, gaat Stalin vaak nog vrijuit of wordt hij, net als met Che Guevara nog naast een positief beeld gezet. Een zeer zorgelijke ontwikkeling.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties