Inreisverbod van Trump voor vijftal moslimlanden is goedgekeurd door rechter en gaat door

Inreisverbod van Trump voor vijftal moslimlanden is goedgekeurd door rechter en gaat door

Dit is weer een moment waarin de Republikeinse president Donald Trump een overwinning haalt met zijn beleid. Na een lange tijd dat de plannen van het inreisverbod werden tegengehouden door een aantal staten, heeft de hoogste rechter in de Verenigde Staten bepaald dat de voorstellen door kunnen gaan.

Nadat een eerdere poging om een inreisverbod in te stellen voor Sudan, Syrië, Iran, Libië, Somalië en Jemen is gestrand door uitspraken van rechters in individuele staten. Het beleid werd geblokkeerd en Donald Trump liet een andere versie maken die uiteindelijk ook door een aantal staten werden geblokkeerd. Nu heeft de hoge rechter bepaald dat het overgrote deel van het voorstel uitgevoerd mag worden.

Het inreisverbod heeft tot veel demonstraties geleid vanuit de Democratische kant en Trump werd vergeleken met onder andere Adolf Hitler. Hij zou met dit beleid racistisch beleid ten uitvoer brengen en fascistoïde kanten laten zien. De regering heeft aangegeven dat het niet racistisch is, omdat tientallen andere 'moslimlanden' zijn uitgesloten van het verbod, dus dat het niet gaat om moslims, maar om landen met instabiele regeringen of geen duidelijke autoriteiten.

Na het terugtrekken uit het klimaatakkoord, het beëindigen van diverse handelsakkoorden is dit nog een beleidsstuk dat verstrekkende gevolgen heeft op het beleid van de Verenigde Staten. Dit valt goed bij de achterban van Trump en de Republikeinen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties