Inreisverbod van Trump voor vijftal moslimlanden is goedgekeurd door rechter en gaat door

Geen categoriejun 26 2017, 19:00
Dit is weer een moment waarin de Republikeinse president Donald Trump een overwinning haalt met zijn beleid. Na een lange tijd dat de plannen van het inreisverbod werden tegengehouden door een aantal staten, heeft de hoogste rechter in de Verenigde Staten bepaald dat de voorstellen door kunnen gaan.
Nadat een eerdere poging om een inreisverbod in te stellen voor Sudan, Syrië, Iran, Libië, Somalië en Jemen is gestrand door uitspraken van rechters in individuele staten. Het beleid werd geblokkeerd en Donald Trump liet een andere versie maken die uiteindelijk ook door een aantal staten werden geblokkeerd. Nu heeft de hoge rechter bepaald dat het overgrote deel van het voorstel uitgevoerd mag worden.
Het inreisverbod heeft tot veel demonstraties geleid vanuit de Democratische kant en Trump werd vergeleken met onder andere Adolf Hitler. Hij zou met dit beleid racistisch beleid ten uitvoer brengen en fascistoïde kanten laten zien. De regering heeft aangegeven dat het niet racistisch is, omdat tientallen andere 'moslimlanden' zijn uitgesloten van het verbod, dus dat het niet gaat om moslims, maar om landen met instabiele regeringen of geen duidelijke autoriteiten.
Na het terugtrekken uit het klimaatakkoord, het beëindigen van diverse handelsakkoorden is dit nog een beleidsstuk dat verstrekkende gevolgen heeft op het beleid van de Verenigde Staten. Dit valt goed bij de achterban van Trump en de Republikeinen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten