Verrassing! Progressive, eurofiele D66'er Alexander Pechtold spreekt "regelmatig" met nep-VVD'er Rutte

Verrassing! Progressive, eurofiele D66'er Alexander Pechtold spreekt "regelmatig" met nep-VVD'er Rutte

Peter Braakmann / Shutterstock.com

Het zal helemaal niemand verbazen, maar toch: Alexander Pechtold zegt in De Telegraaf dat hij "regelmatig" contact heeft met zijn oude makker, Mark Rutte. Gezellig!

Gevraagd met wie Pechtold tegenwoordig het meeste contact heeft, nu hij zelf niet meer actief is in de politiek, antwoordt hij: "Heel regelmatig met Rutte. Die belt eens in de zoveel tijd om te vragen hoe het met me is. Ik stuur hem ook wel een sms'je als hij nachtenlang met zijn Europese collega's in Brussel zit te onderhandelen."

Wat er dan in zo'n berichtje staat? "Hou vol." Want Pechtold deelt Ruttes doelen, natuurlijk. Beide heren zijn voor meer, meer, meer Europa en minder, minder, minder nationale soevereiniteit. Natuurlijk, Pechtold zegt voor de goede orde nog even snel dat hij en Rutte net wat anders aankijken tegen de EU, maar ja, dat is puur voor de bühne. Hij is immers van D66 en moet toch nog iets van onderscheid maken.

Anders dan zijn woorden spreken zijn daden boekdelen. Hij en Rutte zijn natuurlijke bondgenoten, en beide heren zijn zich daar maar al te zeer van bewust.

Voor veel mensen is het ongetwijfeld slecht nieuws dat er in gemeenten “geëxperimenteerd” kan gaan worden met mondkapjesverplichtingen. Nou, goed nieuws: lezers van DDS hoeven zich nergens druk om te maken. Door onze samenwerking met Stil.nl kunnen wij namelijk mondkapjes aanbieden vanaf 0,22 euro per stuk. Ja dat lees je goed, voor minder dan 1 euro heb je dan al vier mondkapjes! Kopen dus!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer