Verschrikkelijke bomaanslag in Thailand kost aan 12 mensen het leven

Geen categorieaug 17 2015, 17:00
Het Aziatische land is vandaag opgeschrikt door een bloederige aanslag waarbij twaalf mensen omkwamen, en tientallen gewonden vielen.
Het Zuidoost-Aziatische Thailand was eerder vandaag het tafereel van een bomaanslag in de hoofdstad Bangkok. In het toeristische centrum van de stad was een explosie bij de beroemde Erawan-tempel. Een explosief bevestigd aan een motorfiets werd tot ontploffen gebracht:
De bom op een motorfiets explodeerde in de buurt van een bekende hindoeïstische tempel in de Thaise hoofdstad. De Erawan-tempel staat op een druk punt in de buurt van luxe hotels, winkelcentra en kantoren. Het heiligdom is een belangrijke toeristische attractie in de stad.
Wie er achter de aanslag zitten is nog niet bekend. De buurt waar de bom afging staat niet alleen bekend als toeristenbuurt, maar is ook vaak het toneel voor protesten tegen de Thaise regering. Mogelijkerwijs moet de aanslag in die hoek worden gezocht, maar concrete aanwijzingen zijn er momenteel nog niet. Aldus de NOS:
Wie verantwoordelijk is voor de aanslag is nog niet bekend. "Het is moeilijk te zeggen", zegt correspondent Michel Maas. "Het zou kunnen gaan om tegenstanders van de huidige militaire machthebbers, maar bijvoorbeeld ook om moslims uit het zuiden van Thailand."
Het is waarschijnlijk dat er ook buitenlanders zijn omgekomen of gewondgeraakt bij de bomaanslag. Of daar ook Nederlanders bijzitten wordt nu uitgezocht door het in Den Haag gevestigde Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Beelden van de aanslag zijn er overigens legio. Verschillende veiligheidscamera's in de regio registreerden het moment dat de bom ontplofte in het centrum van Bangkok:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/vod01.mp4"][/video]
.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten