Kleurenblinde man krijgt bril die hem kleuren kan laten zien. Hij zet die op, en dan gebeurt er meteen iets prachtigs

Geen categorieaug 17 2015, 18:00
Op een goede dag krijgt deze kleurenblinde jongen een bril van z'n ouders. Voor het eerst van zijn leven kan hij kleuren registreren.
Toen Aaron onlangs van zijn ouders een bril kreeg, lijkt dat misschien niet direct een spectaculair verhaal. Maar let wel: Aaron is al vanaf z'n geboorte kleurenblind, en de bril heeft hele speciale glazen: door lichtbundels op een bepaalde manier af te buigen, kunnen kleurenblinden zo weer alle kleuren waarnemen.
vlcsnap-2015-08-17-17h13m38s177
Dat de bril meer is dan een gimmick, bewijst Aarons filmpje wel. Het moment dat hij het montuur opzet, krijgt hij een brok in z'n keel en wordt hij overwelmd door emoties. Het is dan ook heel wat: je hele leven heb je de wereld gezien als een grote rode vlek. Nu ineens blijkt alles een hele andere kleur te hebben. Eindelijk kan Aaron dat zien zoals anderen het zien:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/Colorblind-Guy-Tries-On-Enchroma-Color-For-The-Colorblind-Glasses-At-Sunset.mp4"][/video]
.
Aaron was zelf ook enorm onder de indruk van de gebeurtnis. "Het was vanzelfsprekend een enorm emotionele ervaring."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten