shutterstock 1220810191

Versoepelen? Ho maar! 'OMT-lid De Jong: beter NIET versoepelen met kerst'

Geen categoriedec 06 2020, 9:00
Komende dinsdag wacht een nieuwe persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge. Maar aan versoepelingen moeten we vooralsnog niet denken. Viroloog Menno de Jong zegt tegenover AT5: "Als je puur vanuit de virusdruk en de bestrijding van het virus kijkt, dan kun je beter niks doen. Maar de politiek speelt ook mee en die maakt afwegingen, dus we zullen zien wat er gebeurt."
Premier Mark Rutte en 'huisdokter' Hugo de Jonge houden komende dinsdag wederom een persconferentie omtrent de aanpak van het coronavirus. We kijken allemaal smachtend uit naar eventuele versoepelingen, echter komen we dan van een koude kermis terug: "Virussen verspreiden zich dan over het algemeen makkelijker. Met dit aantal besmettingen en de geringe daling wordt het wel steeds moeilijker om te denken laten we lekker gaan versoepelen rond de kerst en oud en nieuw", aldus OMT-lid De Jong.
De Jong kan zich voorstellen dat het kerstdiner met wat meer eigen familie zou worden gevierd, maar geeft aan dat dit wel enige risico met zich meebrengt: "Bij elke samenkomst van mensen heb je kans op verspreiding van het virus."
Kortom: Het ziet er (voorlopig) niet naar uit dat we enige versoepelingen kunnen verwachten rondom de kerstdagen. Het wachten is op de persconferentie van Mark Rutte (VVD) en Hugo de Jonge (CDA), maar ga er maar niet vanuit dat we kerst kunnen en mogen vieren zoals we dat deden in 2019.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten