Versoepelen? Ho maar! 'OMT-lid De Jong: beter NIET versoepelen met kerst'

Versoepelen? Ho maar! 'OMT-lid De Jong: beter NIET versoepelen met kerst'

View Apart / Shutterstock

Komende dinsdag wacht een nieuwe persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge. Maar aan versoepelingen moeten we vooralsnog niet denken. Viroloog Menno de Jong zegt tegenover AT5: "Als je puur vanuit de virusdruk en de bestrijding van het virus kijkt, dan kun je beter niks doen. Maar de politiek speelt ook mee en die maakt afwegingen, dus we zullen zien wat er gebeurt."

Premier Mark Rutte en 'huisdokter' Hugo de Jonge houden komende dinsdag wederom een persconferentie omtrent de aanpak van het coronavirus. We kijken allemaal smachtend uit naar eventuele versoepelingen, echter komen we dan van een koude kermis terug: "Virussen verspreiden zich dan over het algemeen makkelijker. Met dit aantal besmettingen en de geringe daling wordt het wel steeds moeilijker om te denken laten we lekker gaan versoepelen rond de kerst en oud en nieuw", aldus OMT-lid De Jong.

De Jong kan zich voorstellen dat het kerstdiner met wat meer eigen familie zou worden gevierd, maar geeft aan dat dit wel enige risico met zich meebrengt: "Bij elke samenkomst van mensen heb je kans op verspreiding van het virus."

Kortom: Het ziet er (voorlopig) niet naar uit dat we enige versoepelingen kunnen verwachten rondom de kerstdagen. Het wachten is op de persconferentie van Mark Rutte (VVD) en Hugo de Jonge (CDA), maar ga er maar niet vanuit dat we kerst kunnen en mogen vieren zoals we dat deden in 2019.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties