[VIDEO] Brutale overvallers met groot mes roven snackbar leeg, maar het wordt pas echt schokkend als je hoort hoe jong een van de daders is

Geen categorieapr 07 2015, 16:00
Brutaal, brutaler, brutaalst.
Ouderen kunnen ontzettend veel klagen over 'de jeugd van tegenwoordig'. Kinderen doen bijna niks goed in hun ogen. Maar in dit geval geef ik ze 100 procent gelijk. Snackbar Orion in Amsterdam-Noord is dit weekend voor de tweede keer overvallen, en één van de daders was piepjong. Houd je vast: hij was slechts 12 jaar oud. Een maand geleden was hij nog 11.
Ik hoor het je denken. Hoe is het mogelijk? Toen ík twaalf jaar was kreeg ik een paar gulden zakgeld per week en kocht ik een ijsje na het voetballen. De rest van de dag zat ik op school of thuis een computerspelletje te spelen. Waar is het misgegaan met dit kind? Hoe hard hebben zijn ouders gefaald bij de opvoeding (antwoord: heel hard)? Via RTL Nieuws:
Op de beelden is te zien dat een paar jongens zich op de kassa storten. Een van hen heeft een groot mes bij zich. Ze maken zo'n 150 euro buit.
Na de overval wordt één van de jongens door omstanders vastgehouden en overgedragen aan de politie. Hassan, die in de elektronicazaak naast de snackbar werkt, hoort volgens Het Parool hoe de eigenaresse van de snackbar alarm sloeg. Hij rent achter de vluchtende jongens aan en vat een van hen in de kraag. Dat overvallertje is vorige maand 12 geworden.
De snackbar werd in 2010 ook al overvallen. En eerder dit jaar werd er ook al ingebroken bij de eigenaren van de snackbar. Het echtpaar wil er het liefst zo snel mogelijk helemaal mee stoppen, aldus de 66-jarige Willie Heo tegen Het Parool. "Voor mijn eigen veiligheid, het is best angstig hoor." Vaste klanten hebben hem bloemetjes gestuurd, maar "toch stop ik ermee. Ik ben 66 en mag met pensioen."
Het is schandalig hoe deze hardwerkende mensen op het einde van hun werkzame leven kapot worden gemaakt door gespuis dat nooit heeft geleerd van andermans spullen af te blijven. Sneu, heel sneu. Ik zou zeggen: haal de komende weken eens een patatje bij snackbar Orion in Amsterdam-Noord, en geef ze een dikke fooi. Ze verdienen onze steun.
[video width="640" height="480" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/04/Overval-op-snackbar-Orion-in-Amsterdam-Noord.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten